The Athens Digital Arts Festival Closing Party στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

The Athens Digital Arts Festival Closing Party

Τέσσερις γυναίκες/acts επί σκηνής, πρωταγωνίστριες σε μια βραδιά techno

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival [ADAF], σε συνεργασία με τη Σειρά Γέφυρες, τιμά την ψηφιακή κουλτούρα και φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες και κοινό από όλον τον κόσμο. Το ADAF ενθαρρύνει, δίνει ερέθισμα και προωθεί όλες τις διαστάσεις της ψηφιακής δημιουργικότητας, παρουσιάζοντας εγχώριους, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες και κολεκτίβες.

Μια τέτοια διεθνής διοργάνωση, που έχει στραμμένα τα «μάτια» στο μέλλον, δε θα μπορούσε να κλείσει παρά μόνο με τους ήχους της techno, που από την απαρχή της δημιουργίας της εξέφραζε το μέλλον και συμπορευόταν με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Η δυναμική των γυναικών εκπροσώπων της techno είναι πιο «ηχηρή» από ποτέ, ορίζοντας ένα δυνατό σημείο αναφοράς και μια παρουσία που αλλάζει τα δεδομένα σε ένα χώρο που, μέχρι πρότινος, θεωρούνταν ανδροκρατούμενος. Με πρωτοβουλία του technical engineer Σπύρου Κασσίμη, συγκεντρώνονται τέσσερις γυναίκες/acts επί σκηνής, με αξιοσημείωτη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι εντός και εκτός χώρας, για να δώσουν το ρυθμό.

H ΑΝΝΑ V., η DJ Fo, οι Jokasti & Nek και η RENA θα επιλέξουν μουσική που συμπορεύεται με το μήνυμα και την εικόνα που εκφράζει το ADAF, για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. High end ήχος, visuals, basslines, synths, loops γίνονται ένα και μετουσιώνονται, σε μια ξεχωριστή βραδιά.

ANNA V.: Γεννημένη στη Φλωρεντία από Έλληνες γονείς, ερωτευμένη με τη μουσική από βρεφική ηλικία, διένυσε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και ενήλικης ζωής της σε μουσικά σχολεία και ωδεία. Δουλεύοντας στο “παρασκήνιο” της μουσικής παραγωγής για 15 χρόνια και έχοντας συνθέσει από metal μέχρι trip hop κι από EDM μέχρι ambient house, πήρε την απόφαση το 2012 να λανσάρει το δικό της solo project, βασισμένο στο παντοτινό της πάθος, την επιβλητική και σκοτεινή δύναμη της techno. Έχοντας κυκλοφορίες σε σημαντικότατα labels του είδους, όπως η ELEVATE των Pig&Dan, οι Respekt, Funk’n Deep, Renesanz, Stick, Familia κ.ά., αποφάσισε τον Μάιο του 2017, έπειτα από 18 μήνες εντατικής δουλειάς, να ξεκινήσει τη δική της δισκογραφική εταιρεία: η VOLTAGE Records, η οποία υπηρετεί την ανόθευτη μορφή της techno, έχει αξιοσημείωτη πορεία μέχρι σήμερα, καθώς είναι από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα labels του είδους. Η μουσική της ANNA V. είναι χαρακτηριστική σε ήχο, βαθιά και επιβλητική, με έντονη μελωδικότητα, απαράμιλλο low end και ξεσηκωτικό χαρακτήρα ‒ δεν είναι για όλους, όπως σωστά λέει η ίδια, όμως είναι διαφορετική και ιδιαίτερη, καθώς εκπροσωπεί τα βιώματά της από την παιδική της ηλικία, όπως σφυρηλατήθηκαν μέσα της από τη μεγαλύτερη μουσική της επιρροή, τον πατέρα της. Η μουσική της έχει επιρροές από το old school ύφος των Pig&Dan, τα δυναμικά vibes του Marco Bailey και το αδυσώπητο groove του Tom Hades, χτισμένα πάνω σε ένα κλασικά techno ρυθμικό μοτίβο, συνδυασμένο με έντονα pads, οξεία leads και low end, που χτυπάει βαθιά στο στομάχι, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο άκουσμα. Έχει κάνει remixes για κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια του χώρου, όπως οι PIg&Dan, Ron Costa, Skober, Alberto Ruiz, Durtysoxxx, ενώ σε δική της μουσική έχουν φτιάξει remixes οι Arjun Vagale, Tom Hades, Skober κ.ά.

DJ FO: Η DJ Fo aka Φώφη Τσεσμελή παίζει μουσική επαγγελματικά τα τελευταία 30 χρόνια, σε μερικά από τα πιο γνωστά και επιδραστικά clubs της Ελλάδας (Cavo Paradiso, +Soda, Bolivar Beach Bar, Six Dogs, Net, Berlin, Kalua, Gaz, Atlantis, NID, MAZE, Steam, Terraza Club, Dot Athens κ.ά.), ενώ τα τελευταία 19 χρόνια είναι σταθερά resident DJ στο Sodade2 BackStage. Οι εμφανίσεις της κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο backstage του club σηματοδοτoύν το μακροβιότερο residency σε club της χώρας. Στα 15 της χρόνια άρχισε η επαφή της με το ραδιόφωνο, ως DJ, παρουσιάστρια και παραγωγός. Έχει μοιραστεί τα decks με γνωστούς international DJs, όπως οι Ramiro Lopez, Christian Varela, Smokin’ Jo, Louisahhh, Nakadia, Skin, VONDA7, Anna Reusch, David Morales, κ.ά. Το 2014, 2016 και 2017 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της Athens Voice ως η καλύτερη DJ της Αθήνας στην ετήσια ανασκόπηση/γκάλοπ της χρονιάς. Παλιότερες επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν ραδιοφωνική παραγωγή στον NRG 105,5 και στον Kiss FM, παρουσίαση/αρχισυνταξία της dance εκπομπής του MAD TV “Heineken Zone”, αρχισυνταξία/αρθογραφία στο ιστορικό περιοδικό ηλεκτρονικής μουσικής Freeze, A&R στην D-Version Music Publishing, καθώς και συνεργασία ως freelancer δημοσιογράφος με τα περιοδικά Elle, Marie Claire, KLIK, Diva, ΒΗΜΑDonna, Freeze, Lemon και People Greece. Διατηρεί mix shows στο Up Radio, στο Radiodoc.gr και κάνει συνεντεύξεις με ξένους DJs/παραγωγούς, και άρθρα για το clubbing στη LiFO. Το 2018 παρουσίασε στην αθηναϊκή clubland το προσωπικό της πρότζεκτ HER, με ένα all-female lineup, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

JOKASTI & NEK: Οι Jokasti & Nek είναι ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που αγαπά τον ωμό, παραμορφωμένο, υπνωτικό και πειραματικό ήχο. Είναι λάτρεις της ηλεκτρονικής σύνθεσης, με σκοπό τη ζωντανή απόδοση της techno μουσικής τους στη σκηνή. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το διπλό βινύλιο Alex Drove Us Home στη MORD Records, το 2017. Ακολούθησε η συμμετοχή τους στις συλλογές MORDBOX002 και MORDH003, ανάμεσα σε μερικά από τα πιο εδραιωμένα ονόματα της σκηνής. Το 2018 επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες κυκλοφορίες, σε διάφορες εταιρίες του χώρου.

RENA: Με σχεδόν μία δεκαετία στο DJing και μακρά και ενθουσιώδη έκθεση στην ηλεκτρονική μουσική. Ξεπερνώντας κριτικές και προκαταλήψεις σε έναν ανδροκρατούμενο, κυρίως, χώρο και ακολουθώντας μια αυστηρή εργασιακή ηθική, κατάφερε να εδραιώσει το όνομα της στην αθηναϊκή μουσικοχορευτική σκηνή. Η Ρένα Μπακαλώνη, γνωστή ως RENA, έχοντας δουλέψει σκληρά και με συνέπεια το ρόλο της ως warm up DJ δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως οι Oscar Mulero, Len Faki, Ben Sims, Carl Cox κ.ά., απολαμβάνει πλέον τη μετάβασή της σε closing act ή και peak time performer σε αθηναϊκά πάρτι. Η αγάπη της όμως για τη μουσική δεν περιορίζεται μόνο στο DJing, καθώς τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται και ως label manager σε τέσσερις μεγάλες δισκογραφικές του εξωτερικού, την Tronic του Christian Smith, τη MindTrip του Pfirter, τη Skeleton του dubspeeka και την Transmit Recordings του Boris. Η techno είναι το κύριο μουσικό ύφος που χαρακτηρίζει τα χορευτικά της sets, ενώ ambient, αφηρημένοι, εγκεφαλικοί και γενικότερα ήχοι πιο κοντά σε IDM περιγράφουν πιο ολοκληρωμένα τις μουσικές της κατευθύνσεις, αλλά και επιρροές εκτός dancefloor. Τέτοιους ήχους μπορεί να συναντήσει κανείς και μέσα από τη δισεβδομαδιαία εκπομπή της un\common route στον CannibalRadio, από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά e-radios με έμφαση στην ηλεκτρονική μουσική.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.