Μια παράσταση ensemble σωματικού θεάτρου με καλλιτέχνες του Duende school σε σκηνοθεσία του John Britton

Η παράσταση ensemble σωματικού θεάτρου «Ένα όνειρο γελοίο», βασισμένο στο διήγημα του Φ. Ντοστογιέφσκι, «το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου», από τους καλλιτέχνες του Duende school of ensemble physical theatre παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του John Britton, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, στο Art Factory.

«Ένα όνειρο γελοίο» πρόκειται να παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες που παρακολουθούν το 1ο Duende School of Ensemble Physical Theatre που διεξάγεται στην Αθήνα υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία του John Britton. Πρόκειται για τη μεταφορά του διηγήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι στη σκηνή σε μορφή ensemble σωματικού θεάτρου από ένα θίασο που αποτελείται από 19 γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων. Το έργο διερευνά την ιδέα της ουτοπίας και της δυστοπίας, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τον κόσμο που ζούμε.

«Οι άνθρωποι σήμερα έχουν μεγάλη ανάγκη να οραματιστούν τη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο και το διήγημα του Ντοστογιέφσκι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, καθώς παίζει με την ιδέα του τι θα μπορούσε να συμβεί σε μας αν πιστεύαμε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει», σημειώνει ο John Britton. Και προσθέτει: «Τι θα γίνει αν στ΄αλήθεια πιστέψουμε πως αλλάζοντας εμείς τη δική μας συμπεριφορά – χωρίς να περιμένουμε τους πολιτικούς να κάνουν την αλλαγή που πάντα υπόσχονται- μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνική ουτοπία; Τι θα συμβεί αν έχουμε ένα γελοίο όνειρο; Γιατί δεν πιστεύω ότι η πρόοδος έρχεται με το να είμαστε ρεαλιστές – η πρόοδος έρχεται από τα «γελοία» όνειρα».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Art Factory, στον Ταύρο, ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών που λειτουργεί πια σαν χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς. Τα έσοδα των παραστάσεων στις 29 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου θα δοθούν για την υποστήριξη των ανθρώπων της Λέσβου που εργάζονται για τη φροντίδα των προσφύγων και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Ένα όνειρο γελοίο»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: John Britton
Επιμέλεια κίνησης: Εύα Τσούρου
Επιμέλεια φωνής: Αλίκη Δουρμάζερ
Ρυθμική αγωγή: Eilon Morris
Δημιουργία αφίσας: Elena Madeleine, Manjari Kaul

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.