«Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει» του John Márquez

«ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, χώρα εν κινήσει» του John Márquez

Mια διαδραστική πρόταση για το ποικιλόμορφο σύμπαν της Βενεζουέλας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα,παρουσιάζει τη Διαδραστική Έκθεση Φωτογραφίας «Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει»  στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα».

Ο γνωστός Βενεζουελάνος φωτογράφος και κινηματογραφιστής John Márquez προσκαλεί να εξερευνήσουμε το ποικιλόμορφο σύμπαν που ονομάζουμε Βενεζουέλα μέσα από την έννοια της δομοστοιχείωσης, ένας όρος που επινοήθηκε για να αναφερθεί στα διαδραστικά φωτογραφικά κομμάτια της. Ο John Márquez, ο οποίος θα είναι παρών στα εγκαίνια, φέρνει μια διαδραστική πρόταση που επιτρέπει στο κοινό να αφομοιώσει την εικόνα και να πειραματιστεί δημιουργικά πάνω στην παρουσίαση του φωτογραφικού έργου.

Η έκθεση «Βενεζουέλα, χώρα εν κινήσει», εξερευνά τα εδάφη της Βενεζουέλας μέσα από επτά δομοστοιχειωτές κατασκευές που περιέχουν επτά θεματικές: «Άπειρο Auyán-tepui», «Μέριδα, η πόλη και οι Άνδεις», «Congo Mirador, άνθρωποι στο νερό», «Chuao, ψάρι και κακάο», «Ζωντανό Καράκας», «Είμαι η Καραϊβική» «Χώρα εν Κινήσει», οι οποίες εκθέτουν τον συγκρητισμό και την ποικιλόμορφη εμπειρία της βενεζουελάνικης ταυτότητας.

Κάθε δομοστοιχειωτή κατασκευή έχει ένα δικό της θεματικό άξονα, με οκτώ φωτογραφίες ο κάθε ένας, έχοντας ως σύνολο 56 φωτογραφίες που μας καλούν να αποκτήσουμε εμπειρία πάνω στη βαθιά ανθρώπινη, γεωγραφική και πολιτιστική πολυμορφία των εδαφών της Βενεζουέλας.

Ο καλλιτέχνης στηρίζεται στη φωτογραφία για να κατανοήσει την ποικιλόμορφη και εξυψωμένη φύση που, όχι μόνο διαπερνά τη συμπεριφορά των ανθρώπων, αλλά και που μας αποκαλύπτει την ποικιλομορφία, ως ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά της χώρας.

Η Βενεζουέλα, πέραν του ότι έχει ποικίλα οικοσυστήματα που αποτελούνται από γεωλογικά ανόμοιες περιοχές, έχει έναν πληθυσμό που συνδυάζει Αυτόχθονες, Ευρωπαίους και Αφρικάνους, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι μεταναστών που έφτασαν τον 20ο αιώνα, ως αποτέλεσμα της ανόδου του πετρελαίου. Αυτά τα πολυπολιτισμικά και πολυεθνικά χαρακτηριστικά, την μετατρέπουν σε μία όμορφη χώρα εν κινήσει.

Ο John Márquez έχει δουλέψει ως φωτογράφος και διευθυντής φωτογραφίας σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ασία, Αφρική, Ευρώπη και Αμερική τόσο σε βενεζουελάνικες παραγωγές όσο και σε διεθνείς όπως στο γαλλο-γερμανικό κανάλι Arte-tv και στο γερμανικό Dolce-vela.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, προσκαλεί τη Βενεζουελάνικη και λατινοαμερικάνικη κοινότητα και το ευρύτερο κοινό σε αυτή τη σημαντική έκθεση την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.