Γιορτινή Κυψέλη: 10 ημέρες γιορτής στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!

Δράσεις, δώρα, παιχνίδια και μουσική για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ξαναγίνεται γιορτινή. Δέκα ημέρες γεμάτες πρωτότυπα εργαστήρια, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, δώρα, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και πολλή μουσική. Ελάτε να ανταλλάξουμε δώρα στο Thrift Shop και να τα ντύσουμε με πρωτότυπα DIY περιτυλίγματα στο Τυλιχτήριο, να φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια με την καθοδήγηση μηχανικών και εξειδικεμένων εκπαιδευτών στο Εργοστάσιο των Παιχνιδιών και να σχεδιάσουμε ευχετήριες κάρτες με φωτογραφίες που θα βγάλουμε στο Φωτεινό Θάλαμο! Γιορτινό brunch, συναυλιες και πολλά πολλά ακόμη!
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν ενώ πολλές ακόμη εκπλήξεις θα ανακοινωθούν.

Φέτος τις Γιορτές, δίνουμε Ραντεβού στη Φωκίωνος!

Με μια χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου στις 18.00 θα ανοίξει επισήμως η Γιορτινή Κυψέλη στο ιστορικό κτηρίο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους από τη γειτονιά και από ολόκληρη την πόλη της Αθήνας! Ένα μεγάλο συναρμολογούμενο δέντρο και εορταστικός φωτισμός θα στολίσουν τον κοινόχρηστο χώρο της Αγοράς, δημιουργώντας ένα νέο ορόσημο, ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η παγκοσμίου φήμης Simon Bolivar Trumpet Ensemble θα δώσει τη δική της γιορτινή… νότα με ένα εξειδικευμένο masterclass για μουσικούς πνευστών (16/12), αλλά και με μια μοναδική συναυλία σε σύμπραξη με τη νεοσύστατη Ορχήστρα Νέων του El Sistema Greece την αμέσως επόμενη ημέρα (17/12). Την ορχήστρα θα διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου (Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, Ελλάδα), και οι Andres Ascanio και  Andres Gonzales (Simon Bolivar Symphony Orchestra, Βενεζουέλα).

Μια Πλανόδια Παιδική Βιβλιοθήκη θα στηθεί για τρεις ημέρες (18, 20 & 21/12) καλώντας τους μικρούς φίλους της Κυψέλης να ανακαλύψουν το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων, ενώ όλες τις ημέρες, ένα πλήθος από πρωτότυπα και διασκεδαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργούν καθημερινά. Τοπικοί παραγωγοί, σεφ, food bloggers και ζαχαροπλάστες από την Αθήνα, θα μοιραστούν μαζί μας όλα τα μυστικά για αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές, θα μας ζεστάνουν με υπέροχες χειμωνιάτικες σούπες, ενώ ένα εορταστικό Pop Up Brunch (23/12) λίγο πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα στηθεί καλώντας όλη τη γειτονιά να γίνει μια παρέα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!

Εργαστήρια Για Μικρούς & Μεγάλους [εντός των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης]

– #Μπισκοτέκ: Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικων Γλυκών
Μικροί και μεγάλοι διακοσμούν κουλουράκια και μπισκότα με ζαχαρόπαστα και άλλα βρώσιμα στολίδια και κατασκευάζουν σπιτάκια από ginger bread, με την καθοδήγηση ζαχαροπλάστη.

– #Φωτεινός Θάλαμος: Ευχετήριες καρτ-ποστάλ με τις δικές σου φωτογραφίες
Δημιουργούμε ένα είδος χριστουγεννιάτικης καρτ-ποσταλ / μια ξεχωριστή ανάμνηση που αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία για εμάς, τους φίλους και την οικογένεια μας. Φορέστε το καλύτερο χαμόγελο σας, ποζάρετε και παραλάβετε την φωτογραφία σας εκτυπωμένη, γράψτε τις ευχές σας και στείλτε την στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επιμέλεια: Athens Photography Workshops.

– #Το Εργοστάσιο των Παιχνιδιών: Πρωτότυπες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
Τα Χριστούγεννα σίγουρα είναι μια περίοδος που όλα τα παιδιά περιμένουν δώρα και παιχνίδια. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενούμε ένα χώρο όπου για δέκα ημέρες τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, μηχανικών και παιχνιδοποιών. Επιμέλεια: Άρτεμις Παπαγεωργίου / Entropika Lab

– #Thrift Shop: Αντάλλαξε το δώρο σου!
Στον συγκεκριμένο χώρο καλούμε κόσμο να δωρίσει αντικείμενα που δεν χρειάζεται δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή ή να ανταλλάξουν ένα δώρο για κάποιον δικό τους. Επιμέλεια: ΚΟΙΣΠΕ Αρχιπέλαγος

– #Τυλιχτήριο: Φτιάξε DIΥ περιτυλίγματα για τα δώρα σου
Ένας χώρος αφιερωμένος στο τύλιγμα των δώρων. Ένα μικρό εργαστήριο με διαφορετικά χαρτιά και κορδέλες και με μαθήματα που μπορούν να εισαγάγουν, μικρούς και μεγάλους, σε τεχνικές τυλίγματος, δεσίματος και στολισμού δώρων. Επιμέλεια: Σοφία Ιακωβίδη

– Soup in a Cup
Εορταστικό pop up soup bar όπου θα σερβίρεται μια διαφορετική σούπα κάθε μέρα και ροφήματα και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα. Επιμέλεια: Νομαδική Κουζίνα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Καθημερινά 14-21/12 17.00- 20.00 / Σάββατο 23/12 12.00-17.00 / Κυριακή 24/12 11.00–14.00:
– Το Εργοστάσιο των Παιχνιδιών: Πρωτότυπες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
– Μπισκοτέκ: Εργαστήριο διακόσμησης μπισκότων
– Thrift Shop: Αντάλλαξε το δώρο σου!
– Τυλιχτήριο: Φτιάξε DYI περιτυλίγματα για τα δώρα σου
– Φωτεινός Θάλαμος: Ευχετήριες καρτ-ποστάλ με τις δικές σου φωτογραφίες
– Soup in a Cup: Σούπες, ροφήματα, Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και κοκτέιλ

Πέμπτη 14/12 18.00-19.00:
Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων – Επίσημη έναρξη Γιορτινής Κυψέλης

Σάββατο 16/12 14.30- 16.30:
Masterclass Simón Bolívar Trumpet Ensemble

Σάββατο 16/12 17.30-19.30:
Ανοιχτή Πρόβα El Sistema Greece Youth Orchestra

Κυριακή 17/12 18.00- 20.00:
Συναυλία Simón Bolívar Trumpet Ensemble & El Sistema Greece Youth Orchestra

Δευτέρα Τετάρτη-Πέμπτη, 18, 20 & 21/12 17.00- 20.00:
Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Σάββατο 23/12 12.00 – 17.00:
Christmas Pop Up Brunch!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.