«Διαδρομές και Αναμνήσεις: Δήμος Ζωγράφου 70 χρόνια»

«Διαδρομές και Αναμνήσεις: Δήμος Ζωγράφου 70 χρόνια»

Ιστορίες και αφηγήσεις που συνδέονται με την ιστορική πορεία του Δήμου και τους ανθρώπους

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει την επετειακή έκθεση: «Διαδρομές και αναμνήσεις: Δήμος Ζωγράφου 70 χρόνια» στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Ζωγράφου, το 1947.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, εκτυπωμένες σε μεγέθυνση και με τη μορφή επιτοίχιων μπάνερ, οι 24 σελίδες του κόμικς «Διαδρομές και αναμνήσεις: Δήμος Ζωγράφου 70 χρόνια» που σχεδίασε και έγραψε ειδικά για το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου ο ταλαντούχος, ζωγραφιώτης κομίστας Νικόλας Στεφαδούρος.

Το κόμικς περιλαμβάνει ιστορίες και αφηγήσεις που συνδέονται με την ιστορική πορεία του Δήμου και με τους ανθρώπους που έζησαν και δημιούργησαν σε αυτόν. Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, στον πρόλογο της έκδοσης, «Η ιστορία του Δήμου μας γράφτηκε από παλιότερες γενιές, εξελίσσεται από τις νεότερες, αποτυπώνεται πάνω σε δρόμους, πλατείες και γειτονιές. Ζει στις αναμνήσεις και θύμησες των ανθρώπων της πόλης μας και αναζωπυρώνεται με ελπίδες και όνειρα».

Στόχος τόσο της έκδοσης όσο και της έκθεσης είναι να δημιουργήσει νέα ερεθίσματα και κίνητρα στις νεότερες, κυρίως, γενιές για να εξερευνήσουν την ιστορία της πόλης τους. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Ζωγράφου θα διανείμει το κόμικς στους μαθητές των σχολείων της περιοχής και το Μουσείο θα προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.