Οι Dans Les Arbres αυτοσχεδιάζουν στη Στέγη

Dans Les Abres

Τέσσερις ευρηματικοί αυτοσχεδιαστές από τη Νορβηγία και τη Γαλλία συνθέτουν αυθόρμητα το ηχητικό τους σύμπαν

Έχοντας αναπτύξει έναν αξιοζήλευτο κώδικα επικοινωνίας, οι τέσσερις ευρηματικοί αυτοσχεδιαστές από τη Νορβηγία και τη Γαλλία συνθέτουν αυθόρμητα το ηχητικό τους σύμπαν και φτιάχνουν μουσική που δεν μοιάζει με καμία άλλη, την οποία και θα παρουσιάσουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στις 15 Μαρτίου.

Dans Les Abres

Σε ποιο σημείο ο ήχος μετατρέπεται σε μουσική και η μουσική σε ήχο; Πάνω σε αυτό το ερώτημα θεμελιώνουν την τέχνη τους οι Dans Les Arbres και ρίχνονται με τόλμη στην εξερεύνηση του ενδιάμεσου χώρου ανάμεσα στις δύο περιοχές. Διασχίζουν τα σύνορα που χωρίζουν τη μία από την άλλη, παρουσιάζοντας αυθόρμητες συνθέσεις λεπταίσθητης ομορφιάς.

Αποτελούμενοι από τέσσερα δραστήρια μέλη του ευρωπαϊκού ιστού της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, οι Dans Les Arbres προετοιμάζουν και τροποποιούν τα όργανά τους με ασυνήθιστες μεθόδους και δημιουργούν πρωτότυπους συνδυασμούς αέρινων, ξύλινων και μεταλλικών ήχων. Τονίζουν συχνά την κρουστική διάσταση των οργάνων τους καλώντας μας να ακούσουμε διαφορετικά το κλαρινέτο, το πιάνο, την κιθάρα, ακόμα και τα ίδια τα κρουστά.

Dans Les Abres

Οι αυτοσχεδιασμός των Dans Les Arbres γίνεται προσιτός στον ακροατή δημιουργώντας μέσα του εικόνες και αφηγήσεις. Όπως ίσως δηλώνει και το όνομά τους («μέσα στα δέντρα»), υπάρχει η αίσθηση ότι ο άνεμος διαπερνά έναν θόλο από φύλλα και κλαδιά, ενώ οι ίδιοι μοιάζουν να παίζουν παραδομένοι στις βουλές της φύσης, σαν διαφορετικές χορδές μιας αιολικής άρπας.

Με το νέο τους άλμπουμ, Phosphorescence (ύστερα από δύο δίσκους για την εμβληματική ECM), το γαλλονορβηγικό σχήμα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει στη σκηνή της Στέγης μια μυσταγωγική συναυλία.

Συντελεστές

Xavier Charles: κλαρινέτο
Ivar Grydeland: κιθάρα
Christian Wallumrød: πιάνο
Ingar Zach: κρουστά

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.