Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Xοροθέατρο Οκτάνα επιστρέφουν με την “Βαβέλ”

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το χοροθέατρο Οκτάνα επιστρέφουν στην χορευτική σκηνή της Αθήνας, με μια παράσταση για τη νέα αρχή μετά την πτώση και την καταστροφή

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία παραγωγή της Οκτάνα στο Φεστιβάλ Αθηνών και λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Διευθυντή Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Κωνσταντίνος Ρήγος συν-δημιουργεί με τέσσερις σπουδαίους χορευτές μια νέα παράσταση χορού για τη νέα αρχή μετά την πτώση και την καταστροφή.

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη, ο Μιχάλης Κριεμπάρδης, ο Γιάννης Μίχος και ο Χρήστος Στρινόπουλος συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή σε μια πειραματική παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, η οποία μας επιστρέφει στον δημιουργικό πυρήνα της δεύτερης περιόδου του χοροθεάτρου Οκτάνα (2000-2010).

Στη Βαβέλ του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Χοροθεάτρου Οκτάνα οι άνθρωποι έχουν λύσει όλες τους τις απορίες γύρω από τον κόσμο. Ο πύργος της Βαβέλ έχει πέσει, η πόλη έχει καταστραφεί και κάθε έννοια «ύψους» έχει χαθεί. Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν και πάλι τον εαυτό τους, να ανακτήσουν την επαφή με το σώμα τους, να αναπτύξουν επικοινωνία μεταξύ τους, να ξαναχτίσουν το περιβάλλον τους, να ξανακερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

Καθώς βιώνουν το «μετά» της εκπλήρωσης κάθε ανάγκης και κάθε επιθυμίας τους, μην έχοντας κάτι άλλο για να επιδιώξουν, καταλήγουν να ζούνε ξέφρενα, δεν διστάζουν να προσανατολιστούν στις εσχατιές της ηδονής, νιώθουν παντοδύναμοι, και τελικά θέλουν να γίνουν ο Θεός. Και αρχίζουν να ξαναχτίζουν τον πύργο, ακόμη κι αν δεν ελπίζουν σε διαφορετική έκβαση.

Η ιδέα ότι οι θνητοί είμαστε θεοί είναι περισσότερο κοντά μας σήμερα από ποτέ, αφού τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας έχουν δώσει απαντήσεις σε προαιώνια ερωτήματά της και λύσεις σε φαινόμενα «ανεξήγητα» από καταβολής κόσμου. Αντηχώντας μακρινά τον βιβλικό μύθο για τον Πύργο της Βαβέλ και χωρίς καμία προσπάθεια εξιστόρησής του, ο Κωνσταντίνος Ρήγος με την Ομάδα Οκτάνα θα μιλήσουν για τον θρίαμβο, την ύβρη, την τιμωρία, την καταστροφή, την αυτογνωσία.  

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ίδρυσε το 1990 το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση του κοινού του, και γύρω από το οποίο συσπειρώθηκαν όλοι οι υποσχόμενοι χορευτές της γενιάς του.

Το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ παρουσίασε τα έργα: Οι Γάμοι, Δωμάτιο 5, Ο Κήπος, Δάφνις και Χλόη, Ο Αθλητής, Οι 5 εποχές, Ξενοδοχείον Ορφέας, Ίκαρος-Αιφνίδια αποσυμπίεση, Η Κυρία με τις Καμέλιες, Άλκηστις, Το Ρινγκ, Τρελή ευτυχία, Ουτοπία, Ταξιδιώτης του χειμώνα, Σχεδίασμα Β΄- Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Ντυμένοι/ γυμνοί, Καρυοθραύστης, Neverland, Τα Καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα, Αρκαδία, κ.ά.

Συντελεστές

Σύλληψη, χορογραφία, σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργός: Έρι Κύργια
Συνεργάτης σκηνογράφος :  Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός Χορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη
Βοηθός Σκηνοθέτη / Οργάνωση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
Artwork αφίσας: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Ερμηνεία // Δημιουργική Συνεργασία στην Χορογραφία:

Μιχάλης Κριεμπάρδης
Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Γιάννης Μίχος
Χρήστος Στρινόπουλος

Παραγωγή: Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

7 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.