Σταύρος Ξαρχάκος: Το Ταξίδι

Γνώριμα τραγούδια από το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο

«Το διαβατήριο μου στην κινηματογραφική μουσική, ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1962  του  πρότειναν να γράψει τη μουσική για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Το ταξίδι», ο Μάνος αρνήθηκε αλλά αντιπρότεινε στον Φίνο εμένα ως νεαρό ταλαντούχο συνθέτη. Αυτό ήταν. Την επόμενη χρονιά έκανα τη μουσική για την «Λόλα»  και έπειτα ακολούθησαν «Τα κόκκινα φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη», έχει δηλώσει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι καθιερώνεται αρχικά ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής. Αυτό το καλοκαίρι, μετά τη μεγάλη του συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουνίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιλέγει να επικοινωνήσει με το κοινό κυρίως μέσω των τραγουδιών που έχει γράψει για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ερμηνευτές των συναυλιών αυτών τρεις τραγουδιστές  με ιδιαίτερες δυνατότητες : η Ηρώ Σαϊα, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Πάνος Μπούσαλης και συμμετέχει ο πιανίστας και συνθέτης  Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας:
Παρασκευή 5 Αυγούστου – Σαντορίνη
Σάββατο 13 Αυγούστου – Μονεμβασιά
Τρίτη 16 Αυγούστου – Κως
Τετάρτη 17 Αυγούστου – Ρόδος
Πέμπτη 18 Αυγούστου – Κάσος
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου – Βεάκειο
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου – Πάτρα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.