Συναυλία Ventus Ensemble – Έργα για χάλκινα πνευστά

«Συναυλία Ventus Ensemble - Έργα για χάλκινα πνευστά» στο Ωδείο Αθηνών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Lutoslawski, Λιβιτσάνου, Bozza, Parker και Schnyder

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 20:00, το Ventus Ensemble ερμηνεύει σημαντικά έργα των W. Lutoslawski, Α. Λιβιτσάνου, E. Bozza, Jim Parker και Daniel Schnyder στο Ωδείο Αθηνών.

Τα μέλη του Ventus Ensemble γνωρίζονται από παιδιά, με τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας να αποτελούν το σημείο αναφοράς μιας κοινής μουσικής πορείας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τη μουσική σύμπραξη των περισσότερων από αυτών στις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες.

Το καλοκαίρι του 2005 σχημάτισαν το κουιντέτο Ventus με σκοπό την εξερεύνηση και προώθηση του ρεπερτορίου για κουιντέτο ξύλινων πνευστών. Η ανάγκη τους όμως να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους, δημιούργησε την άνοιξη του 2012 το Ventus Ensemble, εμπλουτίζοντας την αρχική σύνθεση του συνόλου με το κλασσικό κουιντέτο χάλκινων πνευστών, πιάνο, κρουστά και ενίοτε χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και σε φεστιβάλ όπως το Κ.Ο.Θ. Underground, το Φεστιβάλ Τεχνών της Κέρκυρας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» συμμετείχε στη διοργάνωση και την καλλιτεχνική διεύθυνση της 12ης και 13ης Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο στην Κέρκυρα από το 2003.

Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει πολλά από τα σημαντικότερα έργα και ενορχηστρώσεις μουσικής δωματίου για σύνολα πνευστών, έργα Ελλήνων συνθετών της Εθνικής και Επτανησιακής Σχολής και παραγγελίες νέων έργων για το σύνολο.

Το Μάιο του 2016 το Ventus Ensemble κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο όπου το κουιντέτο χάλκινων πνευστών του συνόλου ερμηνεύει τη σουίτα Circular Argument του συνθέτη Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και κυκλοφορεί από την Decca Classics.

Συντελεστές

Δημήτρης Γκόγκας – Φάνης Βερνίκος, τρομπέτα
Γιάννης Γούναρης, κόρνο
Σπύρος Βέργης, τρομπόνι
Μενέλαος Μωραΐτης, τούμπα

Φιλική συμμετοχή: Guido De Flaviis

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.