Το ντοκιμαντέρ 722 ΤΜΧ του Γιάννη Κουφονίκου στην Αλεξάνδρεια

«Το ντοκιμαντέρ 722 ΤΜΧ του Γιάννη Κουφονίκου στην Αλεξάνδρεια» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας

Η καθημερινότητα στο κέντρο υποδοχής των προσφύγων στη μικρή πόλη της Αλεξάνδρειας, στη Βόρεια Ελλάδα

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας για τους πρόσφυγες διοργανώνει την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «722 ΤΜΧ» του Γιάννη Κουφονίκου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00.

Περίληψη
Το Μάρτιο του 2016 κυβερνήσεις, εντός της ευρωπαϊκής ένωσης, κλείνουν τα σύνορά τους, αφήνοντας σχεδόν 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, χωρίς τη δυνατότητα να φτάσουν Βορειότερα, στις χώρες προορισμού τους.

Η ελληνική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με το καίριο θέμα φιλοξενίας των προσφύγων, αποφασίζει να επαναλειτουργήσει έναν αριθμό από εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα για την προσωρινή διαμονή τους.

Έτσι αναθέτει στο στρατό να συστήσει και να διαχειριστεί κέντρα φιλοξενίας: καθήκοντα για τα οποία δεν έχει εκπαιδευτεί και ούτε προϋπάρχει η ανάλογη εμπειρία.

Ο Κρίστι Κέλι, ένας νεαρός Άγγλος φοιτητής, επισκέπτεται ένα τέτοιο κέντρο στη μικρή πόλη της Αλεξάνδρειας, στη Βόρεια Ελλάδα. Μαζί με τοπικούς κινηματογραφιστές καταγράφει την καθημερινότητα στο κέντρο και ανακαλύπτει το ρόλο του στρατού και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην οργάνωση του, στην καθημερινότητά των προσφύγων, καθώς και την αναδυόμενη σχέση μεταξύ των ντόπιων και των νέων τους γειτόνων. Μία σχέση συνεχώς μεταβαλλόμενη, που κινείται ανάμεσα στην ανησυχία και την κατανόηση.

Δυστυχώς κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού έρχονται να αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης το Σεπτέμβριο κατά την εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.