Φεστιβάλ Κολωνού 2017

Ποικίλες εκδηλώσεις σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Κολωνού γίνεται θεσμός του ΟΠΑΝΔΑ και εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του. Έτσι δημιουργείται ένας ακόμη πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας και δίνει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η πολυσυζητημένη κωμική όπερα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, που παρουσίασε πέρσι ο Οργανισμός για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή. Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις (7, 9, 10 & 12/9).

Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά αποτυπώνεται στη μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη  8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα με την Ελένη Ουζουνίδου (23/9, 5€), ενώ η βιωματική ιστορία του ίδιου του  Βιζυηνού  Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την Ιωάννα Παππά θα παρασύρει το κοινό σ’ ένα ταξίδι (20/9, 3€). Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα παρουσιάζει η ομάδα Ιδέα στην παράσταση Το δέντρο του Οιδίποδα σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (19/9, 3€).

8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα
8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα

Το παζλ των εκδηλώσεων συμπληρώνεται με την Αγγελική Τουμπανάκη και τους Buzz Bastardz σε μία world jazz συναυλία (15/9), τη συνάντηση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων με 4 νέες φωνές, τους Σαββέρια Μαργιολά, Βαλερία Κουρούπη, Νίκο Ξύδη και Βαγγέλη Δούβαλη (21/9) και τη Big Band δήμου Αθηναίων σε διασκευές pop, rock και soul επιτυχιών με τους Σοφία Στρατή, Αντώνη Δόμινο και Νικόλα Ραπτάκη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.