Η μουσική κολεκτίβα Αέρα Πατέρα παρουσιάζει στον κινηματογράφο Τριανόν το «1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μεγάλου Πλάτους + Live Soundtrack» την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Μία συναυλία πέρα από τα καθιερωμένα με τους Αέρα Πατέρα στη σκηνή του Τριανόν να συμπράττουν με φίλους και συμμάχους, guests-έκπληξη απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Παράλληλα, θα προβάλλονται στην ταινίες και αποσπάσματα ταινιών που αιφνιδιάζουν, με αυξημένο βαθμό σουρεαλισμού και επιστημονικής αφασίας, καθώς και επίκαιρα του Α’ Παγκοσμίου και διαφημίσεις από το μέλλον.

Μια πειραματική δράση πάνω σε ερωτήματα όπως: Πώς ηχεί η εικόνα; Πώς βλέπει κανείς μουσική; Πώς η συνεργασία ήχου και εικόνας αλλάζει την αίσθηση του χρόνου και δημιουργεί προσωπική μυθολογία; Ποια είναι η μορφή γνώσης που απομένει όταν αφαιρέσουμε όσα ξέραμε ως τώρα, όπως τα ξέραμε;

ΥΓ.1 Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης ταινιών με Χρυσό Καρύδι και Oscar (Wilde).
ΥΓ.2 Θα υπάρχει τοποθέτηση προϊόντος, στηριγμένο σε καλή θεωρητική βάση.
ΥΓ.3 Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για να πληρωθεί μέρος των χρεών της παράστασης.
ΥΓ.4 Οι ταινίες θα είναι ακατάλληλες για ενηλίκους.
ΥΓ.5 Την κινηματογραφική επιμέλεια έχει η Glitcha films και το κινηματογραφικό τμήμα των Αέρα Πατέρα.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Μαρτίου (ημέρα πρώτη)

21:00 Προβολή της ταινίας «Σούπερ Δημήτριος» του Γιώργου Παπαϊωάννου. Μια ανεξάρτητη βραβευμένη σουρεαλιστική κωμωδία από τη Θεσσαλονίκη. Η προβολή θα γίνει παρουσία άλλου σκηνοθέτη.
(θα προβληθεί με SDH υπότιτλους για θεατές/θεάτριες με προβλήματα ακοής).

22:30 Συναυλία Αέρα Πατέρα & Guests

Ό,τι ώρα τελειώσει η συναυλία Πάρτυ με γνωστούς (μεταξύ τους) DJ’s

Παρασκευή 31 Μαρτίου (ημέρα δεύτερη)

21:00 Προβολή της ταινίας «Rocco vs Cleopatra» του Αντώνη Σπίνουλα. Σε μια ψυχιατρική κλινική εξελίσσεται η ερωτική μάχη του Rocco, ενός τρελού που νομίζει ότι είναι Ιερέας του έρωτα, και της Cleopatra, μιας τρελής που νομίζει ότι είναι η Βασίλισσα Κλεοπάτρα. Η προβολή θα γίνει παρουσία άλλου σκηνοθέτη.

22:30 Συναυλία Αέρα Πατέρα & Guests

Ό,τι ώρα τελειώσει η συναυλία Πάρτυ με γνωστούς (μεταξύ τους) DJ’s