Яeawakening

Eκπομπή φωτός και συχνοτήτων κλιμακωτά αναδημιουργούν τον «κόσμο»

Σε τόπο και χρόνο κενό, μόνο το αναγκαίο έχει απομείνει. Η μνήμη κάνει μια διαδρομή σε ό,τι προϋπήρχε, το τέλος κάνει νέα αρχή ξεκινώντας από τα βασικά. Eκπομπή φωτός και συχνοτήτων όπου κλιμακωτά αναδημιουργούν αυτό που ορίζεις ως «κόσμο».

Κωνσταντίνος Σκουρλής
Έχει εργαστεί σε ποικίλα πρότζεκτς σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, χορογράφους και curators. Η μουσική του μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαπεραστική, με πυκνή σύνθεση, βασιζόμενη σε κιθάρες, ενισχυτές, έγχορδα μουσικής δωματίου, προετοιμασμένο πιάνο και field recordings. Στα μέσα του 2015 ξεκίνησε το πρότζεκτ Ekkert σε συνεργασία με τον Χρήστο Σακελλαρίδη. Το πρώτο άλμπουμ του πρότζεκτ κυκλοφόρησε το 2015 από την Bastakiya Tapes. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε μορφή sound installations σε galleries και χώρους τέχνης στην Αθήνα και το εξωτερικό και ασχολείται εκτενώς με τη σύνθεση μουσικής για σύγχρονο χορό. Μέσα στο 2016 αναμένονται αρκετές κυκλοφορίες της δουλειάς του, με κύρια το πρώτο του προσωπικό album στην Bedouin Records αλλά και το ντεμπούτο του καινούριου project / duo Liciatum.

Χρήστος Σακελλαρίδης
Ο Χρήστος Σακελλαρίδης είναι από τους πιο αναγνωρισμένους πιανίστες σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα. Ως μέλος του πιανιστικού ντούο Pincetic-Sakellaridis και του Ergon Ensemble, έχει παίξει σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη (Κροατία, Ελβετία, Νορβηγία, Γερμανία κ.α).

Η έντονη ενασχόλησή του με τη σύγχρονη μουσική και δημιουργία τον έκανε να στραφεί τα τελευταία 7 χρόνια στη σύνθεση, αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης μέσω της τεχνολογίας. Ως συνθέτης έχει γράψει μουσική για χορό, soundtracks και video art. Η συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Σκουρλή και η δημιουργία του ελεκτροακουστικού ντούο Ekkert αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Mάρα Καλλινίκου
Η Μάρα Καλλίνικου είναι εικαστικός. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΠΘ). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και workshops στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί στο θέατρο ως σκηνογράφος και έχει επιμεληθεί εικαστικές εκθέσεις.

Η δουλειά της έχει δύο κύριες κατευθύνσεις, τη δημιουργία εννοιολογικών εγκαταστάσεων με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και τον πειραματισμό με υλικά, υφές και φόρμες που απαντώνται στη φύση, μέσω ζωγραφικών και ψηφιακών αναπαραστάσεων.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.