Ο εικαστικός κόσμος της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Aτομική έκθεση της ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου

Κατά τα τέλη της φετινής Αποκριάς, της κατ’ εξοχήν παιδικής γιορτής, που την απογειώνουν οι παραδοξότητες και η «μαγεία» των μεταμορφώσεων, το ευεργετικό επίσης χιούμορ, αλλά και η ενδιάθετη ευφροσύνη της εποχής, παρουσιάζεται στην Ελληνογερμανική Αγωγή μια εικαστική έκθεση, ταιριαστή με το γενικότερο πνεύμα των ημερών. Πρόκειται για την αντιπροσωπευτική ατομική έκθεση της ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 20.00.

Η Σοφία Καλογεροπούλου, που τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την παράδοση και το Βυζάντιο, από την belle epoque και τα παραμύθια, από τη φύση ή την μουσική και ειδικά από την όπερα – καθώς υπήρξε και η ίδια παλαιότερα σολίστ του λυρικού θεάτρου – είναι μια δραστήρια δημιουργός. Τα πυκνής δόμησης, πολύχρωμα και πολυφωνικά εικαστικά της έργα, αποτελούνται από λάμψεις και ποικίλματα ιστοριών μέσα σε ιστορίες, που ζωντανεύουν «ήρωες» και «περιστατικά» της φαντασίας και της ουτοπίας, της μνήμης και της λαχτάρας, της σουρεαλιστικής πραγματικότητας και του ονείρου. Διαφορετικοί χώροι και χρόνοι γεφυρώνονται ρυθμικά κι απροσδόκητα, μέσα από τις εξωτικές και παράλληλα νοσταλγικές, τις αινιγματικά χιουμοριστικές, αλλά την ίδια στιγμή και ποιητικά διαμορφωμένες  φιγούρες της ζωγράφου. Με την αειφορία του βλέμματός της και την ψυχοσύνθεση της απρόβλεπτης, όσο κι ασυμβίβαστης παιδικής αθωότητας που η Σοφία Καλογεροπούλου υιοθετεί, υφαίνει μέσα από τα διαφόρων μεγεθών έργα της, έναν υπερβατικό και Παραδείσιο τόπο, όπου ανάμεσα σε θάλασσες και βουνά, εκκλησάκια και δρόμους, καθημερινότητες και πανηγύρια, το παρελθόν συναντά το παρόν και η Ανατολή την Δύση.

Για τον εικαστικό «κόσμο» της ζωγράφου, μιλάει κατά την ημέρα των εγκαινίων, η Επιμελήτρια της έκθεσης, Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται μουσικά με την νεαρή και βραβευμένη Λευκαδίτισσα βιολονίστρια Ελεάννα Στράτου, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο η κ. Θάλεια Παπαγγελή.

Σχετικά άρθρα: Η Σοφία Καλογεροπούλου στο ελculture.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.