Χρίστος Πετρίδης: ένας φαντασιακός κόσμος: 1958-2013

Μία αναδρομή στο έργο του Κύπριου καλλιτέχνη

Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζουν την έκθεση «Χρίστος Πετρίδης: ένας φαντασιακός κόσμος: 1958-2013» στο κτήριο της οδού Πειραιώς, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Σταύρου Καβαλλάρη.

Η έκθεση είναι μια αναδρομή στο έργο του Κύπριου καλλιτέχνη Χρίστου Πετρίδη που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή τον Ιούλιο του 2013. Ο θάνατός του, έθεσε τέλος σε μια μακρόχρονη δημιουργική πορεία, κυρίως όμως άφησε «μόνους» τους αγαπημένους του ανθρώπους και τους φίλους του. Η έκθεση αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν ξεχωριστό καλλιτέχνη και έναν ακόμα πιο ξεχωριστό άνθρωπο.

Αφηγείται τις προσωπικές αποκλίσεις της έκφρασης του Χρίστου Πετρίδη στη δημιουργία ενός δικού του κόσμου. Μία λυρική διαδρομή στο φαντασιακό, την αμφίσημη ροή, το φως και τη σκιαγράφηση μίας ενστικτώδους και διαισθητικής πράξης. Ένα σχεδόν λαβυρινθώδες πλέγμα πουαντιγισμού με μετα-pop αναφορές, που εκφράζει το στοιχείο του εύληπτου, μερικές φορές ανεξέλεγκτου, καθώς και του τυχαίου, σε ένα περιβάλλον φανταστικό. Ένα σύνολο δουλειάς, που ενώ ενσωματώνει τον θεατή, εξελίσσεται σε μια προσωπική συμμετοχή και αυθόρμητη αντίληψη της δημιουργίας του καλλιτέχνη, ακόμη και κατά την τελευταία του περίοδο, με τόσο έκδηλο το συναίσθημα του mementomori.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3.5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.