Ένα βραδινό δρομολόγιο με το λεωφορείο *843: Πράσινη Γραμμή

Το Site-specific Project της Κωνσταντίνας Ξάφη

H Kωνσταντίνα Ξάφη καλεί το κοινό σε ένα βραδινό δρομολόγιο του λεωφορείου *843 (πράσινη γραμμή), στα μέσα του καλοκαιριού, με ανοιχτά παράθυρα και φόντο το υποσκιασμένο Πέραμα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Με αφετηρία τον Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, θεατές και ηθοποιοί βιώνουν ένα ταξίδι-πέρασμα από το παρελθόν στο παρόν με όχημα το πράσινο λεωφορείο. Μία διαδρομή λίγο πριν τη δύση του ηλίου, σε ένα ειδικά σκηνογραφημένο λεωφορείο που μας εισάγει στον φανταστικό κόσμο του, με μουσική, live performance και καταγραφές-βίντεο κατοίκων του Περάματος που μοιράζονται μνήμες για το ιστορικό αυτό δρομολόγιο επιστρέφοντας έως και 50 χρόνια πίσω.

Κάπου εκεί συνδυάζεται ο κινηματογράφος, η performance και το θέατρο ντοκουμέντο. Ένα βράδυ αφιερωμένο στην απόκεντρη ομορφιά του Περάματος, στους ήχους και τις μυρωδιές του. Ένα αποτύπωμα αχαρτογράφητων εικόνων μιας περιοχής που διατηρεί ακόμα την τοπική της μοναδικότητα.

Λίγα λόγια για την Κωνσταντίνα Ξάφη:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πέραμα. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και εκπονεί την πτυχιακή της εργασία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με θέμα το Πέραμα και το θέατρο ντοκουμέντο. Από το 2014 συμμετέχει σε ακτιβιστικά προγράμματα σχετικά με την προστασία ζώων και το προσφυγικό. Τον τελευταίο χρόνο ολοκλήρωσε την Yafka School κάνοντας visual effects στον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα πειραματίζεται εικαστικά με το αναλογικό κολλάζ. Αυτό το φθινόπωρο θα ξεκινήσει την πρακτική της εργασία στην Σλοβενία.

Συντελεστές

Σκηνοθετική σύλληψη : Κωνσταντίνα Ξάφη
Βοηθός Σκηνοθέτη :
Νάλια Ζήκου

Σκηνογράφοι/Εικαστικοί: Νεφέλη Σωτηράκη, Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Εικαστική φωτιστική επιμέλεια :
Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Επικοινωνία :
Hoopla
Σχεδιασμός εφαρμογής: Μαριάνα Ζήκου
Βοηθός Οργάνωσης:
Κρυσταλένια Κουτσουδάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Νάλια Ζήκου, Ελένη Αλεξοπούλου, Σταύρος Καστρινάκης, Γιάννης Μπάτσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.