«Αθήνα, Η Πόλη μου…»: Τα φωτογραφικά κλικ 28 προσφύγων

Αθήνα, Η πόλη μου…

Πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο φωτογραφίζουν την πόλη που ζουν και βιώνουν μια νέα πραγματικότητα

Η Κάριτας Ελλάς, εγκαινιάζει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 18:00, στο METApolis Gallery (Στοά Καΐρη 6, 3ος όροφος) την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα, Η Πόλη μου…», όπου παρουσιάζουν τα έργα τους 28 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα.

Rashid Alizadeh

Η Κάριτας Ελλάς υλοποίησε τρίμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο φωτογραφίας στο Κοινωνικό Κέντρο της, στο Νέο Κόσμο, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Salman Alizadeh

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορά σε μια προσέγγιση για την Τεχνική της Φωτογραφίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Πρόσφυγες και Αιτούντες Άσυλο). Η φιλοσοφία του προγράμματος περιλάμβανε την τεχνική γνώση της φωτογραφίας σε συνδυασμό με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Ο απώτερος σκοπός της μάθησης ήταν η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτυχθήκαν, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης με μέσο την διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Salman Alizadeh

Το θέμα που τέθηκε για φωτογράφιση στην ομάδα, είναι η ίδια η πόλη που ζουν και βιώνουν μια νέα πραγματικότητα και το πώς βλέπουν την αρχιτεκτονική αυτής της πόλης. Τα μέλη της ομάδας, θα μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, στιγμές, τα φωτογραφικά κλικ, μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι μαζί μας.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι: Ahmad Jawad Hashimi, Rash Nuertey, Asad Ullah, Kaci Zamoum, Ali Omid Sofizada, Fatemeh Rezaie, Alaa Yakub, Ghorban Pirmohammadi, Mohammad Mohebi, Ahmed Al Majaida, Salman Alizadeh, Bahareh Hosseini, Rashid Alizadeh, Elyas Sharifi, Usman Majid, Kazem Ahmadi, Katerina Lobko, Prawana Nabizada, Sayed Rohullah, Leila Mohammadi, Sara Hosseini, Mustapha Khalfoun, Yasser Sharba, Khatereh Ahmadi, Alatrash Talal Mohammad, Chalil Alizada, Shally El-sherif, Ammar Al-khaffaf.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.