Η θέα της πόλης μέσα από τα παράθυρα των κατοίκων της

Το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο της Γιάννας Ανδρεάδη «Αθήνα Θέα» παρουσιάζει μία ανέκδοτη αλλά και οικεία όψη της Αθήνας μέσα από τα παράθυρα και τα διαφορετικά βλέμματα των κατοίκων της. Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο και πολύπλοκο χαρακτήρα της πόλης συνθέτοντας μία συλλογική εικόνα μακριά από τα αναμενόμενα κλισέ.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, μέσω του Facebook, καλώντας τους Αθηναίους να φωτογραφήσουν τη θέα της πόλης μέσα από το παράθυρό τους. Βασική προϋπόθεση, το παράθυρο ή έστω τμήμα του να πλαισιώνει την εικόνα έτσι ώστε η σχέση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ιδιωτικού και δημόσιου να είναι πάντα εμφανής.

To «Αθήνα Θέα» καλύπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών που περιβάλλεται από το όρος Αιγάλεω, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Υμηττό και το Σαρωνικό κόλπο. Κάθε προσωπική θέα είναι αποκλειστική και εκφράζει την προσωπική σχέση του καθενός με τη πόλη. Εκθέτοντας αυτές τις νέες απρόσμενες όψεις δημιουργείται μια νέα καταγραφή της πόλης και συμπληρώνεται ένα ανεξάντλητο μωσαϊκό όπου ο καθένας είναι ταυτόχρονα συνδημιουργός αλλά και θεατής.

Μετά την έκθεση στην Cité de l’Architecture et du Patrimoine του Παρισιού παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη μια έκθεση 110 φωτογραφιών η οποία συμπληρώνεται με την προβολή 400 εικόνων από 500 συμμετέχοντες που αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποίηση της Αθήνας. Με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορεί το βιβλίο «Αθήνα Θέα» / Fenêtres sur Athènes από τις Εκδόσεις Άγρα με 180 φωτογραφίες και κείμενα των Jean-Christophe Bailly, Aude Mathé, Γιάννη Τσιώμη και Ντένη Ζαχαρόπουλου.

Η Γιάννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και ζει στην Γαλλία από το 1978. Εικαστικός, εκφράζεται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη φωτογραφία, τα βιβλία και τα συμμετοχικά έργα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3.5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.