Αλέκος Φασιανός – Antonio Segui: Εικαστική συνάντηση κορυφής

Η ένωση δύο ομότεχνων καλλιτεχνών με ανθρωποκεντρικά έργα, των οποίων τα θέματα αντλούν από την καθημερινότητα της πόλης

Κοινή έκθεση στην Kapopoulos Fine Arts στη χώρα της Μυκόνου δύο καλλιτεχνών, του Έλληνα Αλέκου Φασιανού με τον Αργεντίνο ομότεχνο του σημαντικό εκπρόσωπο της σύγχρονης τέχνης Antonio Segui. Η εικαστική αυτή συνάντηση κορυφής εγκαινιάζεται στις 15 Ιουλίου παρουσία των δύο καλλιτεχνών. Η Kapopoulos Fine Arts δίνει έτσι την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της Μυκόνου να απολαύσει εκθέσεις παγκόσμιων προδιαγραφών.

Αλέκος Φασιανός - Antonio Segui: Εικαστική συνάντηση κορυφής

Πρόκειται για μια ιδέα του Βαγγέλη Καπόπουλου που αποδέχτηκαν οι δύο καλλιτέχνες. Ο Antonio Segui δηλώνει μάλιστα ευτυχής που θα έρθει στην Ελλάδα και ειδικά στη Μύκονο για την έκθεση. Η έκθεση του Antonio Segui στη χώρα μας έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά από τα εγκαίνια της μεγάλης κοινής του έκθεσης με τον Φερνάντο Μποτέρο, στις 20 Ιουνίου στην γκαλερί Opera της Νέας Υόρκης.

Οι δύο εικαστικοί καλλιτέχνες γνωρίζονται μεταξύ τους από το Παρίσι, μια πόλη που τους ενώνει, όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται ο Antonio Segui και όπου επίσης έχει ζήσει και έχει παρουσιάσει εκθέσεις του ο Αλέκος Φασιανός.

Ένα αόρατο νήμα συνδέει τη ζωγραφική των δύο καλλιτεχνών, που παρουσιάζουν κατά κύριο λόγο ανθρωποκεντρικά έργα, τα οποία αντλούν τα θέματα τους από την καθημερινότητα της πόλης.

Μάλιστα ο Αλέκος Φασιανός γράφει σχετικά για τη συνάντηση του με τον Antonio Segui: «Καλώς ήρθες φίλε Segui στην Ελλάδα. Μου αρέσει η ζωγραφική σου. Είσαι κι εσύ ανθρωποκεντρικός. Ας ευχηθούμε να μας φωτίζει ο ήλιος της Μυκόνου, να μείνουμε οι ίδιοι…»

Antonio SeguiΑλέκος Φασιανός - Antonio Segui: Εικαστική συνάντηση κορυφής

Ο Antonio Segui (1934), διεθνούς φήμης Αργεντινός καλλιτέχνης. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το έργο του Segui είναι γενικά σατιρικό, και κάνει κριτική στην κοινωνία και την ανθρώπινη φύση. Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία δεν ήταν ανεπτυγμένη, ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα λεξιλόγιο το οποίο τώρα διερευνάται από μια νέα γενιά καλλιτεχνών μέσα από κόμικς και Manga, όμως η οπτική του γλώσσα και τα κοινωνικά του σχόλια παραμένουν καυστικά, τόσο συμβολικά όσο και κυριολεκτικά.

Στην καριέρα του, ο Segui ανάπτυξε μια νέα οπτική για την αστική ζωή, δημιουργώντας στο έργο του την ιδέα του «κάθε ανθρώπου’. Η κίνηση της πόλης, ο γρήγορος ρυθμός καθώς και οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν τον κόσμο που απεικονίζεται στους πίνακές του.

Πάντα σε δράση, οι μικρές φιγούρες κινούνται και προχωρούν μέσα στη φανταστική μητρόπολη που δημιουργεί ο Segui.

Αλέκος Φασιανός

Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στη συνέχεια, το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας.

Από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Το 1985 έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ), από το 2010 είναι ο Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν), ενώ το 2013 ο Α. Φασιανός τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.