«Ανάσες – Μουσικοί Κόσμοι»: “Inside Out” – Μarkus Stockhausen & Florian Weber

Συνθέσεις από χρώμα, αυτοσχεδιασμό και έναν «διαισθητικό» τρόπο παιξίματος

Tο Goethe – Institut Thessaloniki και το πολιτιστικό γραφείο United World παρουσιάζουν την ενδέκατη συναυλία της σειράς «Ανάσες – Μουσικοί Κόσμοι»: “Inside Out” – Μarkus Stockhausen & Florian Weber στο πλαίσιο των 52ου Δημητρίων Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο τρομπετίστας Markus Stockhausen και ο πιανίστας Florian Weber δημιούργησαν το ντούο Inside Out το 2008. Συνδεδεμένοι και οι δύο με την τζαζ – αν και με πολύ διαφορετικούς τρόπους – ενώνονται επίσης από ένα κοινό ενδιαφέρον για τη διαδικασία της δημιουργικής έκφρασης: το πώς τα εσωτερικά (και εξωτερικά) ερεθίσματα μετασχηματίζονται σε ιδέες, έμπνευση και τελικά ήχο. Το αποτέλεσμα είναι συνθέσεις πλούσιες σε χρώματα, περίτεχνους αυτοσχεδιασμούς και έναν «διαισθητικό» τρόπο παιξίματος. Κινούμενοι με άνεση ανάμεσα στην κλασσική μουσική και την τζαζ καταφέρνουν να διατηρούν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στον ήχο τους και ένα υψηλό επίπεδο στις ερμηνείες τους . Το κοινό γίνεται μάρτυρας του μουσικού διαλόγου τους, μέσω του οποίου αναζητούν πάντοτε την περίφημη «μαγική στιγμή στην σκηνή». Τo 2016 η σημαντική δισκογραφική εταιρία ECM Records κυκλοφόρησε το CD του ντούο “Alba”.

Ο Markus Stockhausen παίζει τρομπέτα και φλικόρνο και είναι γιός του διάσημου συνθέτη Karlheinz Stockhausen, ο οποίος έγραψε πολλά έργα για αυτόν και υπήρξε συνεργάτης του για 25 χρόνια. Ο ίδιος συνθέτει επίσης και έχει το δικό του τζαζ κουαρτέτο όπως και ένα ντούο με την κλαρινετίστα Tara Bouman. Έχει εκδώσει και συμμετάσχει σε πάνω από 80 CD και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, μεταξύ αυτών το βραβείο τζαζ του WDR (ΓερμανικήΡαδιοφωνία) για τον καλύτερο αυτοσχεδιαστή το 2005. O Florian Weber σπούδασε πιάνο με μεγάλους μουσικούς όπως τους John Taylor, Lee Konitz και Paul Bley. Κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων το “German Critics Award” (βραβείο των Γερμανών Κριτικών) και επίσης το WDR Τζαζ βραβείο για αυτοσχεδιασμό του 2014.Έχει παίξει με μουσικούς όπως οι Albert Mangelsdorf, Pat Metheney, Lee Konitz και πολλούς άλλους. Με το γκρουπ του “Minsarah” έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.