Αναδρομή στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, installations και video - art

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, που έχει ως βασική του κατεύθυνση την ανάδειξη των νέων δημιουργών και της πειραματικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Η ιστορική του πορεία μετρά ήδη 16 χρόνια ζωής και βρίσκει το θεσμό έτοιμο για ανασύνταξη και διάθεση αναδρομής στο ίδιο του το παρελθόν.

Η φετινή επιμέλεια αναφέρεται στην πορεία του φεστιβάλ έως σήμερα. Θα παρουσιαστούν έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στον θεσμό από την γέννησή του, ανασύροντας μνήμες αλλά και την περιέργειά του κοινού να δειτην καλλιτεχνική τους εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα ρίχνοντας μία ματιά προς τα πίσω θα ξαναδεί την ιστορία  του, θα επαναπροσδιορίσει την σημασία του στα εικαστικά δρώμενα της χώρας και θα ανασυντάξει τις δυνάμεις του για το μέλλον.

Συντελεστές

Καλλιτέχνες:

Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αλεξάνδρου Βασίλης, Βάκουλη Βίκυ, Γκουρτζής Κώστας, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Ζουρούδης Δημήτρης, Θεοφυλάκτου Ελένη, Ιωάννου Δημήτρης, Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Καπανίδου Κωνσταντίνα, Κυριακόπουλος Μάκης, Κωδωνίδου Τζένη, Κώτση Τίνα, Λάζος Ορέστης, Λέμη Εσθήρ, Μαραθάκη Εύα, Μιχάλαρος Δημήτρης, Μπέλλου Ράνια, Μπισύλλα Νίκη, Νομίδου Βάλλυ, Ξημέρη Ιωάννα, Πάλλας Αθανάσιος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πιπερίδου Χαρά, Στράτου Δανάη, Φαμέλης Πάνος, Φραγκάκης Δημήτρης, Χρηστάκος Γιάννης και Χριστόπουλος Κώστας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κλεομένης Κωστόπουλος

Συντονισμός επιμέλειας: Ρένα Πιτσάκη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.