Aνοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Aνοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα

Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες του μουσείου

Με κοινό παρανομαστή την σύγχρονη νεοελληνική τέχνη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει διάφορες εκφάνσεις της σύγχρονης ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής υιοθετώντας ενημερωμένες πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα με βιωματική προσέγγιση από το επιστημονικό προσωπικό της.

Τα πάντα ρεī…: Στο πλαίσιο της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου οι μικροί φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν απλές έννοιες της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και να προσπαθήσουν να στήσουν οι ίδιοι τη δική τους έκθεση μέσα από το διαδραστικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα.

Κατά την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα οι συνοδοί των παιδιών θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εκθέσεις του μουσείου, να αγοράσουν ιδιαίτερα αντικείμενα με την υπογραφή της Πινακοθήκης από το Πωλητήριο ή να απολαύσουν τον καφέ τους στον δροσερό χώρο του μπαρ του μουσείου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.