Σινεμά & Ψυχανάλυση: Ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου στον Κινηματογράφο «Δαναό»

Μετά την προβολή της ταινίας ακολουθεί συζήτηση

To «Σινεμά & Ψυχανάλυση», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με τη συνεργασία της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, προβάλλει την ταινία «O Aστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 14.00-17.00 στον κινηματογράφο Δαναό.

Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι – σε διάστημα 45 ημερών- να βρουν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ενας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους: Réginald Blanchet – ψυχαναλυτής, Γιάννης Δημητράκος – ψυχαναλυτής, Στέλλα Στελετάρη – ψυχολόγος και Κώστας Κωστάκος (old boy) – κριτικός κινηματογράφου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.