Βαγγέλης Μπουντούνης – 100 Κιθάρες στο Ηρώδειο

Μαζί τους επί σκηνής η Μάρω Ραζή και οι String Demons

Τριάντα χρόνια μετά την δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, δώδεκα χρόνια από τη συναυλία του 2004 και πολλές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους, οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές – τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου. Στην συναυλία συμμετέχουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (τραγούδι), κι ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και οι Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου. Μαζί τους οι String Demons.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Κιθάρα και στους δεξιοτέχνες του είδους.

Οι 300 συντελεστές που θα ανέβουν στην σκηνή του Ηρωδείου, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα πολύμορφο, δυναμικό με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας ο συνθέτης, κιθαριστής και δάσκαλος Βαγγέλης Μπουντούνης. Πολυβραβευμένος με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές περγαμηνές στο χώρος της σύνθεσης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, το 1986 δημιούργησε τους «Κιθαριστές» πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγες που υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές.

Συντελεστές

Τραγούδι η Βάσια Ζαχαροπούλου
Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου / Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου
Μαζί τους οι String Demons

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 45 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

8 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.