Μια εξερεύνηση των ορίων της κρητικής μουσικής, μέσα από την προσωπική αναζήτηση του μουσικού

Ο Χαιρέτης ο χαρακτηριστικός λαουτιέρης από τα Ανώγεια, είναι ξεχωριστή περίπτωση μουσικού. Συνεργάτης του Ψαραντώνη και του Ψαρογιώργη, πατάει γερά στην μουσική κληρονομιά της γενέτειρας του της Κρήτης, στη στιχουργική, αξιοποιώντας τους μουσικούς της δρόμους.

Παράλληλα, δίνει τη δική του μουσική άποψη στην ερμηνεία ήδη γνωστών κι αγαπημένων τραγουδιών, σύγχρονων δημιουργών όπως των Χαΐνηδων, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, κ.ά, είτε τραγουδάει μόνος – εκτρέπεται σε έθνικ και ροκ αυτοσχεδιασμούς, ερμηνεύοντας ριζίτικα παραδοσιακά τραγούδια.

Εξερευνώντας μέσα από την προσωπική του αναζήτηση με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, τα όρια της κρητικής μουσικής με το λαούτο και την καθαρότητα της φωνής του, η οποία αναδεικνύεται και στις δικές του συνθέσεις – είτε ως μέλος των «Επισκεπτών» παίζοντας παρέα με τον Ψαρογιώργη, τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη (μουσικών της εναλλακτικής πειραματικής / ροκ μουσικής) στο ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρα ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου που είχε σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτών των δύο διαφορετικών κόσμων τον δίσκο “Όσο κι αν δέρνει ο άνεμος”, σεβόμενοι ο ένας το ιδίωμα του άλλου, αναζητώντας έτσι ένα φρέσκο μουσικό τοπίο που να τους χωρά όλους και να τους εξελίσσει.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.