«ΓΙΔΕΣ and the abstract truth»

Γίδες έκθεση

Τα εγκαίνια θα πραγµατοποιηθούν την Πέµπτη 24 Μαΐου, ώρα 20:00

Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Δαυίδ Μπενφοράδο.
Τα εγκαίνια θα πραγµατοποιηθούν την Πέµπτη 24 Μαΐου, ώρα 20:00 στην Kourd Gallery. Η έκθεση θα διαρκέσει από 24 Μαΐου έως 7 Ιουλίου 2018.

Η κριτικός και επιµελήτρια της έκθεσης Ελένη Βαροπούλου σηµειώνει:
«Μια σειρά από γίδες, έξω από το μαντρί και μακριά από το κοπάδι, έχει ζωγραφίσει ο David Benforado, κι αυτές προβάλλουν ανήσυχες και υπερήφανες, επιβλητικές και θαρραλέες, οικείες και απρόσιτες. Τα λάδια αυτά είναι “προσωπογραφίες”, δουλεμένες με τη λογική του πορτραίτου, έτσι καθώς τα μάτια και το μουσούδι, το τρίχωμα και τα κέρατα, τα αυτιά και η γλώσσα, η κίνηση του κεφαλιού, του σβέρκου και της ράχης, ανταποκρίνονται στις ιδέες της ανθρώπινης φυσιογνωμίας, της εξατομικευμένης ταυτότητας, του χαρακτήρα, της σωματικής στάσης όπως τις ανακαλύπτουμε σε διάφορα ζωγραφικά πορτραίτα, από την ευρωπαϊκή Αναγέννηση μέχρι την Ποπ Αρτ…

…Παρατεταγμένες στη σειρά, οι φιγούρες µε τα ανομοιογενή χαρακτηριστικά, παράγουν μια ακολουθία από ατομικότητες, η οποία αναφέρεται στη σειριακή διαδικασία της Ποπ Αρτ. Οι γίδες, ζωγραφισμένες κατά κανόνα επάνω σε µιαν επιφάνεια, χρωµατικά αδρή- ένα είδος σελίδας µε κυρίαρχο το ποπ χρώμα- και κάπου κάπου αναδυόμενες μέσα από ένα μυστηριακό φόντο, ατμοσφαιρικό τοπίο, χώρο της φαντασίας ή του θεάτρου, µοιάζει να φτάνουν στο παρόν έχοντας ως αφετηρία το χρόνο των παραµυθιών. Μοιάζει να επιστρέφουν στο σήμερα προερχόµενες από την εποχή του τράγου και της τραγωδίας. Μοιάζει να καταλήγουν εδώ έχοντας εγκαταλείψει τις περιοχές του μύθου…

…Αρχαϊκά και μοντέρνα, αθώα και μαγικά, άγρια και δαμασμένα, εµβαίνουν στους πίνακες του Benforado τα πλάσματα αυτά προκειµένου να έρθουν αντιµέτωπα µε τον κόσµο του θεατή. Οι γίδες, τις οποίες ο ζωγράφος έχει δουλέψει µε χρωστικές σκόνες και παλιές τεχνικές, ασκούν ένα είδος σαγήνης που προκύπτει κυρίως από την αίσθηση ενός αναπάντεχου δραµατικού συµβάντος, τη στιγµή κατά την οποία το έκπληκτο και έντονο βλέμμα τους συναντάει το βλέμμα του θεατή, κοινοποιώντας του ένα “µικρό δράµα”….»

Oι φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων της έκθεσης και της πρόσκλησης αυτής, είναι του Μανώλη Τσάφου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.