Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος επιστρέφει ως «Θείος Βάνιας»

Ο Θείος Βάνιας

Ερμηνεύει και σκηνοθετεί τον διάσημο ήρωα του Άντον Τσέχωφ, μετά από επτά χρόνια ερμηνευτικής απουσίας

«Υπάρχουν δυο ειδών συγγραφείς καινοτόμοι: Εκείνοι που φέρνουν κάτι το καινούργιο. Το καινούργιο παλιώνει. Και υπάρχουν εκείνοι που φέρνουν κάτι το ανεπανάληπτο. Απ’ αυτούς ο Τσέχωφ».
Άγγελος Τερζάκης

Ο Θείος Βάνιας

Το Άνεσις που τα τελευταία πέντε χρόνια σταθερά προσανατολίζεται σε έργα ρεπερτορίου, από τις 14 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, φέρνει στη σκηνή του τον παγκόσμια αναγνωρισμένο για τη δραματουργική του αξία, Θείο Βάνια του Άντον Τσέχωφ. Τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ο οποίος επιστρέφει και με την ιδιότητα του ηθοποιού μετά από απουσία επτά ετών. Δίπλα του η Θάλεια Ματίκα και ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο Θείος Βάνιας
Δημοσθένης Παπαδόπουλος – Θάλεια Ματίκα

Λίγα λόγια για το έργο

Η διαχείριση ενός οικογενειακού κτήματος, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Βάνια για τον οποίο ο τελευταίος εργάζεται με πίστη και προσήλωση, αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια ιστορία για τα οράματα που διαψεύστηκαν, τις ιδέες που προδόθηκαν, τα πάθη που άδοξα σβήστηκαν και τις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται για να γκρεμιστούν, σε ένα συγκλονιστικά σύγχρονο σχόλιο για την «ατάραχη» ζωή της επαρχίας που αλλοτριώνει σε βάθος και καταρρακώνει ανθρώπους και συνειδήσεις.

Οι ήρωες στο Θείο Βάνια, διαχρονικοί και δραματικά επίκαιροι, βιώνουν τη φθορά και την ήττα του χρόνου, υποταγμένοι σε μια καθημερινότητα που τους διαλύει. Είναι τραγικοί ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως έχουν ήδη χάσει και ανέλπιδα αναμένουν το τέλος.

Συντελεστές

Μετάφραση, Δραματουργική Επεξεργασία, Φωτισμοί, Μουσική επιμέλεια:
Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Σκηνικά:
Σταύρος Λίτινας

Κοστούμια:
Ηλένια Δουλαδίρη

Βοηθός σκηνοθέτη:
Στεφανία Βλάχου

Φωτογραφίες:
Πάτροκλος Σκαφιδάς

Παίζουν:
Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Βασίλης Μπισμπίκης, Σοφία Πανάγου, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Δημήτρης Καπετανάκος, Μάνος Καζαμίας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 17 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.