Έκθεση Δημοτικής Συλλογής Έργων Τέχνης Ελευσίνας – Μέρος Α΄

Έργα σημαντικών Ελευσινίων καλλιτεχνών με έμφαση στο τελάρο και τις πλαστικές αξίες της ζωγραφικής

Μια ανάσα δροσιάς μέσα στο άνυδρο καλοκαίρι, η Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης Ελευσίνας, που μετά από δεκαετίες βγαίνει ξανά στο φως, αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της σε δύο μέρη. Η έκθεση του Α΄ μέρους, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», ξεδιπλώνει τη φωτεινή και γαλήνια θεματική του τοπίου.

Με έμφαση στο τελάρο και τις πλαστικές αξίες της ζωγραφικής, παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελευσινίων καλλιτεχνών, όπως ο Χρήστος Λεβέντης (1929 -2014) και ο Σπύρος Λυμπέρης (1922 – 1992), χωρίς όμως να λείπουν και τα χαρακτικά «διαμαντάκια» κάποιων μεγάλων δασκάλων, όπως ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος (1883-1965) και ο Γιάννης Μόραλης (1916-2009).

Στην περιήγηση της έκθεσης, τα έργα λειτουργούν ως ανοικτά παράθυρα με θέα στις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τότε και του τώρα, καθώς αυτά ξεδιπλώνονται ακολουθώντας τα βήματα που κάνουμε ως επισκέπτες ερχόμενοι στην πόλη. Από τα τοπία της υπαίθρου που συναντάμε στις παρυφές της, διασχίζουμε τις γειτονιές, κάνουμε στάση στον Αρχαιολογικό χώρο και περνώντας μέσα από τα καρνάγια καταλήγουμε στο λιμάνι, όπου αφήνουμε το βλέμμα μας να χαθεί στη θάλασσα, έως πέρα στον ορίζοντα.

Συντελεστές

Καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο Α΄ μέρος:
Α. Τάσσος, Σ. Αλεξόπουλος, Γιώργος Δρούτσας, Χαρά Ευθυμιοπούλου, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Λίζη Καλλιγά, Σπύρος Κουρσάρης, Αntov Kuzmichov, Χρήστος Λεβέντης, Απόστολος Λευκάδιος, Σπύρος Λυμπέρης, Μελέτης Λιάσκος, Γιάννης Μόραλης, Θεανώ Μιχαλόλια, Γιάννης Παλαμαρίδης, Γιώργος Σικελιώτης, Γιώργος Σκιάνης

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου, Παντελής Κωνσταντίνου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Θα ήθελα να ενημερώνομαι έγκαιρα,από τη σελίδα σας για εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό και τις τέχνες!Συμμετείχα στην έκθεση που έγινε προ μηνός,η εμπειρία μου δημιούργησε την ανάγκη να βοηθάω αν και εσείς χρειάζεστε τις υπηρεσίες μου(απευθύνομαι και προς την Κα Βλαχοπούλου) και γενικά και να συμμετέχω ενδιαφέρομαι,στις εκθέσεις η οτιδήποτε άλλο διοργανώνεται από το δήμο!Κατοικώ στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και μ’ ενδιαφέρει οτιδήποτε μας δίνει κύρος πολιτιστικά και εποικοδομητική ενασχόληση με τις τέχνες και τα γράμματα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.