Διά βίας μάθηση | éducation forcée

«διά βίας μάθηση | éducation forcée» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Μια σειρά από εγκαταστάσεις του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου γύρω από το θεσμό της παιδείας

Η ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο «διά βίας μάθηση | éducation forcée», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης από 16-28 Φεβρουαρίου 2017.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών των 60 ετών λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και της συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ιδρύματος και του Ινστιτούτου, θα παρουσιαστεί η εικαστική έρευνα του καλλιτέχνη, την επιμέλεια της οποίας έχει η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης, Ρένα Πιτσάκη.

Τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, στις 8 το βράδυ, ενώ οι ώρες λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν μια σειρά από εγκαταστάσεις του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου, ο οποίος μέσα από το έργο του επιχειρεί να θέσει προβληματισμούς γύρω από το θεσμό της παιδείας, καθώς και της εκπαιδευτικής διαδικασίας διαχρονικά.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα εντάσσεται η μουσική παράσταση “à propos ii” των φοιτητών σύνθεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τα 150+1 χρόνια από τη γέννηση του Erik Satie, η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινό το Σάββατο 18.02.2017 στις 20:30.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών, σε προγραμματισμένες με το Γαλλικό Ινστιτούτο ημερομηνίες και ώρες.

Συντελεστές

Μουσική παράσταση “à propos ii”:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Κυριακάκης

Συμμετέχουν: Μυρτώ Νιζάμη, Αποστόλης Κουτσογιάννης, Ηλίας Μπαγλάνης, Παναγιώτης Βούλγαρης, Στέφανος Κεμανετζής, Χαρίσιος Βουδουρίδης, Γιώργος Μαγαλιός, Αναστασία Γιαμούζη, Πάνος Τσαμουράς, Γιάννης Ντεμογιάννης

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.