Διονύσης Σαββόπουλος – Φορτηγό

«Διονύσης Σαββόπουλος - Φορτηγό» στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό

Ο Διονύσης Σαββόπουλος για ακόμη δύο βραδιές με τραγούδια και ιστορίες από το ιστορικό βινύλιο μισό αιώνα μετά

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό» και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη, κάνει έναν σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης, την αίθουσα του «Παρνασσού».

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του «Φορτηγού», θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή αυτής της λαμπρής αίθουσας του 19ου αιώνα, ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του.

Κι αν ο «Παρνασσός» δεν μας έχει ίσως συνηθίσει σε τέτοιες βραδιές, ο Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του τον «ανοίγουν» τώρα στον ουρανό του ελληνικού τραγουδιού και στην καινούργια συγκίνηση ενός διαφορετικού αλλά πάντα ευαίσθητου κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του Φορτηγού θα ακουστούν κι εκείνα όπως η «Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.» ή η «Αμνηστεία ’64» -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Υ.Γ. Πρεμιέρα ορίζεται η ημέρα γενεθλίων του τραγουδοποιού

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 35 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.