Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας ύμνος στο θάρρος και την ευφυΐα των γυναικών της Κίνας

Μια παραγωγή με μουσική, τραγούδι, παντομίμα, πολεμικές τέχνες, χορό, ακροβατικά, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα ταξίδι, μέσα από το αριστούργημα «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ», έναν ύμνο στο θάρρος και την ευφυΐα των γυναικών της Κίνας, που ανεβαίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της εμφάνισης της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου στην Αθήνα διοργανώνεται Σεμινάριο στο Μέγαρο, στο οποίο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές της παράστασης, να μάθουν τα μυστικά του μακιγιάζ του κινεζικού θεάτρου, ενώ οι πιο τολμηροί θα μοιραστούν μια εμπειρία με τους καλλιτέχνες του Θιάσου ανεβαίνοντας οι ίδιοι επί σκηνής!

 

Εθνική Όπερα του Πεκίνου

Πάνω από 40 έργα και 100 συντελεστές της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου έχουν τιμηθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία, ενώ οι ομάδες του καλλιτεχνικού συγκροτήματος περιοδεύουν διαρκώς σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερα από 50 κράτη και στις πέντε ηπείρους, ενισχύοντας τους φιλικούς δεσμούς της Κίνας με τις υπόλοιπες χώρες. Άλλωστε, η παράσταση της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών».

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το έργο είναι ένας από τους θησαυρούς των κινεζικών παραστατικών τεχνών και ειδικότερα της όπερας του Πεκίνου, η οποία έχει συμπεριληφθεί από το 2010 στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για την ιστορία της ξακουστής οικογένειας στρατηγών Γιανγκ από τη δυναστεία Βόρειου Σονγκ, ανδρείων υπερασπιστών της πατρίδας, σε μια εποχή που ο πόλεμος ήταν μια αυστηρώς ανδρική υπόθεση τόσο στην Ανατολή, όσο και στη Δύση.

Πρωταγωνιστική φυσιογνωμία του έργου είναι η γιαγιά της οικογένειας, She Taijun, η οποία, ενώ παραθέτει γεύμα γενεθλίων για τον εγγονό της Yang Zongbao που πολεμά στα σύνορα, μαθαίνει τη θλιβερή είδηση του θανάτου του. Στο μεταξύ, όλοι οι άνδρες της οικογένειας Γιανγκ έχουν πέσει ηρωικά στη μάχη, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει ζωντανά μόνο τα γυναικόπαιδα. Παρά τα εκατό της χρόνια, η She Taijun θα τεθεί επικεφαλής της γυναικείας στρατιάς της οικογένειας, μιας στρατιάς που, ύστερα από πολλές περιπέτειες, θα κατατροπώσει τελικά τον εχθρό και θα επιστρέψει νικηφόρα στα πάτρια εδάφη.

 

Σεμινάριο: «Πρόσωπο με πρόσωπο με την αριστουργηματική όπερα του Πεκίνου»

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου, στο πλαίσιο της εμφάνισής της στο Μέγαρο και των εκδηλώσεων «Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών», διοργανώνει Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο μέσα από δελτία προτεραιότητας.

Οι θεατές θα εξοικειωθούν με την ιστορία της όπερας του Πεκίνου ως είδος παραστατικής τέχνης, με τα σκηνικά και τα φροντιστηριακά αντικείμενά της που λειτουργούν συμβολικά, με τη μουσική και το τραγούδι που βασίζονται σε φολκλορικούς σκοπούς και ερμηνεύονται με παραδοσιακά όργανα, με τις διάφορες κατηγορίες ρόλων, με τα κοστούμια, τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ που υπογραμμίζουν την προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα. Θα μάθουν επίσης για την εκπαίδευση των ερμηνευτών της όπερας του Πεκίνου, η οποία είναι πολυετής και απαιτεί ποικίλες δεξιότητες: Τραγούδι σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα, απαγγελία με εκφορά λόγου που διαφέρει από την καθημερινή ομιλία, ηθοποιία, παντομίμα, χορευτικές και ακροβατικές ικανότητες με στοιχεία πολεμικών τεχνών.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.