Εθνογραφία και πειραματικό ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο γυναικείο ισπανόφωνο σινεμά

Το αφιέρωμα στο γυναικείο ισπανόφωνο σινεμά συνεχίζεται στο Exile Room, με μια εξερεύνηση της αθέατης άφρο κουλτούρας της Βενεζουέλας στο αλαφροΐσκιωτο «Belén» και ένα εργαστήριο πειραματικής εθνογραφίας με την Natalia Marín.

– Belén (2016)
Σκηνοθεσία: Adriana Vila Guevara / Χώρα: Βενεζουέλα, Ισπανία / Διάρκεια: 95’
Πέμπτη 23/2 στις 21:00
Στα ισπανικά και αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους

Το «Belén» είναι μια ιστορία για το τι σημαίνει να ανακαλύπτεις την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη και να αποτελείς με τη σειρά σου ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Αυτό ακριβώς έκανε, σχεδόν άθελά της, η Belén Palacios, μια μουσικός και αγρότισσα στις φυτείες κακάου της Βενεζουέλας. Ανύποπτη για τις δυνάμεις της, αυτή η γυναίκα δεν θα ήταν παρά μια ακόμα σχεδόν αόρατη παρουσία στο μικρό χωριό απ’ όπου προέρχεται, αν η ζωή και ο θάνατός της δεν ασκούσαν μια βαθιά επίδραση όχι μονάχα στους συμπατριώτες της αλλά και σε ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της αμερικανικής ηπείρου.

– Πειραματικό Ντοκιμαντέρ με τη Natalia Marín
Σάββατο & Κύριακη 25 & 26/2
11:00 – 14:00

Αμέσως μετά το Berlinale Talent Campus, η Ισπανίδα ντοκιμαντερίστρια Natalia Marín κάνει μια στάση στην Αθήνα για να μυήσει το ελληνικό κοινό στο πειραματικό ντοκιμαντέρ. Μέλος της διερευνητικής κολεκτίβας “Los Hijos”, η Marin και οι συνεργάτες της έχουν εφεύρει ένα δικό τους κινηματογραφικό είδος που συνδυάζει την εθνογραφία με το avant garde. Με οδηγό την πολυταξιδεμένη φιλμογραφία της – από το Centre Pompidou στο Παρίσι, στο Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο και το Anthology Film Archives στη Νέα Υόρκη – η σκηνοθέτιδα θα μιλήσει για τα πώς, τα τι και τα γιατί του σύγχρονου πειραματικού ντοκιμαντέρ, σε δύο συναντήσεις με το κοινό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.