Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος

Εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις & μουσική

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από το εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του. Μόλις μία εβδομάδα από τη μεταφορά του στις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 12 -14 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν:
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 17.00
Διάλεξη για μικρούς και μεγάλους
«Η Τέχνη του Human Beatbox»

O επαγγελματίας Έλληνας beatboxer El Pap Chico, μέλος των Word of Mouth, αποκωδικοποιεί τα μυστικά και τις τεχνικές του human beatbox και μιλάει για την εξέλιξή του από τους πρώτους ήχους ως και τη δημιουργία μουσικών κομματιών προερχόμενα αποκλειστικά από το ανθρώπινο στόμα. Ο El Pap Chico είναι επίσης εμπνευστής του «beatboxgreece» που διοργανώνει το Ελληνικό Πρωτάθλημα Beatbox.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 10.30 & 12:30
Εργαστήριο για παιδιά
«Φτιάξε το δικό σου Λεύκωμα Τέχνης»

Αντλώντας έμπνευση από το παιδικό βιβλίο του Hervé Tullet «The Game of Mix-up Art», τα παιδιά γνωρίζουν ποικίλα εικαστικά κινήματα και έργα τέχνης, και εκφράζουν τις σκέψεις τους πάνω σε κάρτες διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων. Τα παιδιά συνδυάζουν τις κάρτες με διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας έτσι ένα καινούργιο έργο τέχνης, ένα λεύκωμα, το οποίο μπορούν να πάρουν μαζί τους στο τέλος του εργαστηρίου.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Eileen Botsford, Εικαστικός
Για παιδιά 3-6 ετών.
Το εργαστήριο των 10:30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και ως εκ τούτου απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό. Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 12.00
Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους
«Serenata Romantica»

Κοιτώντας τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου και τις πρώτες του 20oύ αιώνα, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» ανακαλύπτει μια γενιά Ιταλών συνθετών που συνδέονται με τη μεγάλη απήχηση και την εξάπλωση του μαντολίνου πολύ πέρα από τα όρια της γείτονας χώρας.  Οι ρομαντικές σερενάτες, οι ιμπρεσιονιστικές εικόνες από την Άπω Ανατολή αλλά και οι μουσικές στιγμές με μια σύγχρονη Jazz Pop Rock σουίτα συνθέτουν τη συναυλία με τίτλο «Serenata Romantica», όπου θα ακουστούν έργα των Α. Amadei, R. Calace, E.Giudici, E. Mandelli, S.Salvetti, S.Falbo και C. Mandonico.

Μουσική Διεύθυνση: Κάτια Μολφέση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.