«Επίνειον»: Η 11η ατομική έκθεση του Γιώργου Καραφωτιά στο Pirée

Ο Γιώργος Καραφωτιάς παρουσιάζει έργα τα οποία εκπονήθηκαν σε βάθος τριών ετών και αφορούν στο λιμάνι του Πειραιά

Το ταξίδι, η λαμαρίνα, η σκουριά, τα όνειρα και οι ελπίδες.
Η φαντασία και η δημιουργία. Ο Πειραιάς.
Ένα λιμάνι, πολλοί και διαφορετικοί κόσμοι.
Όσα αποτελούν για τον καθένα χώρο και “πράξη”.

Έννοιες τις οποίες πραγματεύεται συχνά ο Γιώργος Καραφωτιάς στο έργο του, εκφράζονται για πρώτη φορά έχοντας έναυσμα και σημείο αναφοράς το λιμάνι της καρδιάς του, την ίδια του την πόλη. Τον Πειραιά.

Στην 11η ατομική του έκθεση στο Pirée, ο Γιώργος Καραφωτιάς παρουσιάζει έργα τα οποία εκπονήθηκαν σε βάθος τριών ετών και αφορούν στο λιμάνι του Πειραιά, που ασκεί άμεσα επιρροή στον καλλιτέχνη τόσο ως χώρος εργασίας του, αλλά και για όλα όσα αντιπροσωπεύει έμμεσα σαν σημείο, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ελαιογραφίες και έργα μεικτής τεχνικής σε καμβά και ξύλο, καθώς και κατασκευές, δημιουργημένα αποκλειστικά με υλικά τα οποία έχει συλλέξει ο καλλιτέχνης από τις παλιές βιομηχανικές γειτονιές του Πειραιά, καθώς και από τα λαμαρινάδικα, τα μηχανουργεία και τους ταρσανάδες της περιοχής του Αγίου Διονυσίου.

Ο Γιώργος Καραφωτιάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Το 2009 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με πτυχίο Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων και το 2016 αποφοίτησε από το Εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Πειραιά. Το 2004 απέσπασε το Β’ Βραβείο Βιομηχανικού Σχεδίου & Έπαινο από την εταιρεία «DROMEAS ABEEA» και συμμετείχε στην BIENALLE INTERNATIONALE στη Saint-Etienne στη Γαλλία. Υπήρξε μαθητής του ζωγράφου Βασίλη Τάγκαλου και του γλύπτη Νίκου Στέφου και είχε δάσκαλο και μέντορα το Ρώσο ζωγράφο Ηρακλή Παρχαρίδη.

Στο ιστορικό του έχει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Χόλιγουντ και Σίδνεϊ. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με γνωστούς σχεδιαστές μόδας και αυτόν τον καιρό επιμελείται καλλιτεχνικά δημιουργίες και παρουσιάσεις καταστήματος του οίκου Hermès. Ζει και εργάζεται στο Πειραιά, όπου βρίσκεται το ατελιέ του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.