Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Ακρόπολης

Μία σειρά γλυπτών που μαρτυρούν την καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει σειρά γλυπτών που μαρτυρούν με ίχνη βίαιης θραύσης και θερμικής αλλοίωσης την τρομακτική καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ.

Οι παρουσιάσεις για την Περσική καταστροφή θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 16.00, ανά μία ώρα, σε ομάδες 30 ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις, η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η γενική είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 17.00 έως τις 20.00, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης συλλογής αλλά και στην περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.