Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής

Μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της Λατινικής Αμερικής

Η έκθεση Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής Τέχνης, έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της Λατινικής Αμερικής. Με αυτή την ευκαιρία, τα έργα μεγάλης φήμης καλλιτεχνών, όπως της Jacqueline Rosenberg από το Moura-Schinas της Βραζιλίας, της Juana Page από την Αργεντινή, του Jorge Cabieses-Valdes από τη Χιλή, τουFrancisco Rojas Miramontes από το Μεξικό, του Roberto Vergara από τον Παναμά, του Pedro Caballero από το  Περού, της Estela Carballo από την Ουρουγουάη και  του Pedro Leon Zapata από τη Βενεζουέλα, εκτίθενται όλα μαζί σε ενιαίο χώρο για να προσφέρουν ένα μείγμα ρεαλισμού, αφαίρεσης και ζωγραφικού μανιερισμού, που αποτελείται από τα διαφορετικά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που μπορεί να προσφέρει η Λατινική Αμερική.

Παρόλο που προέρχονται από την ίδια ήπειρο και μοιράζονται πολλά πολιτιστικά στοιχεία, κάθε χώρα έχει τη δική της ιδιοσυγκρασία, που αντανακλάται σε κάθε ένα από τα έργα ζωγραφικής της. Αυτή η έκθεση, δείχνει ένα μεγάλο φάσμα των επιρροών και των ποικίλων  καλλιτεχνικών αναζητήσεων, παρουσιάζοντας την πλούσια και ευρεία πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης τέχνης στη Λατινική Αμερική.

Γι αυτό το λόγο, ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορέσει να δει διάφορα έργα από το ρεαλισμό μέχρι το σουρεαλισμό, από θαλασσογραφίες μέχρι τα ζωντανά χρώματα της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έργα αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα σε μια έκθεση που για πρώτη φορά προσπαθεί να εκθέσει τους πιο ελπιδοφόρους καλλιτέχνες και τις πιο δυναμικές εικαστικές τάσεις στη Λατινική Αμερική, κάτω από μία στέγη.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, έχει την τιμή να προσκαλέσει όλο το ελληνικό κοινό, τις αρχές, τη Βενεζουελάνικη και λατινοαμερικάνικη κοινότητα, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, φίλους της Βενεζουέλας καθώς και το ευρύτερο κοινό, προκειμένου να γνωρίσει την τέχνη και τον πολιτισμό αυτού του μαγικού μωσαϊκού που συνθέτουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.