H Αθήνα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Εθνικό Κήπο

H Αθήνα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Εθνικό Κήπο

Ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή για να φιλοξενήσει ατμοσφαιρικές συναυλίες τιμώντας τη τέχνη της Μουσικής

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα διήμερο εκδηλώσεων και υποδέχονται το κοινό στον εμβληματικό κήπο της Αθήνας, τον Εθνικό Κήπο.

Έτσι, στο πλαίσιο  του προγράμματος Ζήσε τον Κήπο αλλιώς, ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή που θα φιλοξενήσει, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ατμοσφαιρικές συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, τιμώντας τη μοναδική αυτή τέχνη.

Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης είναι καλεσμένοι στον Κήπο για να ζήσουν το μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός, να γιορτάσουν και να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική.

H Αθήνα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Εθνικό Κήπο

Η γιορτή θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 18.30 με μία συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, όπου πρωταγωνιστούν μουσικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα ακολουθήσει στις 19.30 με ένα Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα για να παρασύρει, μαζί με τους Δώρα Λοΐζου και Μανώλη Σκουλά, τους ακροατές στο νοσταλγικό παρελθόν.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19.30 η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, και η Χορωδία, υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή, ανεβαίνουν στη σκηνή και συμπράττουν σε μία μοναδική συναυλία με εισαγωγές, χορωδιακά και ιντερμέδια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες.

Το κοινό θα απολαύσει αποσπάσματα από όπερες κορυφαίων συνθετών, όπως μεταξύ άλλων οι G. Verdi, G. Puccini, G. Rossini, G. Bizet, που τιμούν το πιο ολοκληρωμένο- κατά πολλούς-  είδος μουσικής δημιουργίας. Στις 20.30 τη σκυτάλη θα πάρει η Big Band, που με τη συναυλία Legacy through time και όχημα το διαχρονικό της ήχο, θα ταξιδέψει με τους ακροατές στο χρόνο, από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα και με κοινό γνώμονα το groove και το swing.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.