Η Κατερίνα Πολέμη live στο Θέατρο Δόρας Στράτου

κατερίνα πολέμη

Μια συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας της «Αγάπη, love, amor»

Η Κατερίνα Πολέμη, το κορίτσι που ανακαλύπτουμε τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικούς μουσικούς ρόλους στήνει μια προσωπική παράσταση για το καλοκαίρι του 2018 την Τρίτη 24 Ιουλίου στο ατμοσφαιρικό Θέατρο Δόρας Στράτου που βρίσκεται στο λόφο του Φιλοπάππου, το αγαπημένο σημείο συνάντησης των Αθηναίων.

Επέλεξε ένα θρυλικό σημείο, γνωστό και ως Λόφο Μουσών, για να μας τραγουδήσει ως σύγχρονη «Μούσα» ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια. Τραγούδια που ενώνουν, τραγούδια που συνθέτουν το παζλ των εικόνων που έχει δημιουργήσει με τις μουσικές περιπλανήσεις της στην Ελλάδα αλλά και στη Βραζιλία. Ανάμεσά τους το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», αλλά και το «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά» παρέα με τα δικά της όπως «Το βαλς του Ορφέα» σε καινούρια εκτέλεση και κομμάτια από την «Μεγάλη Χίμαιρα».

Η Κατερίνα Πολέμη, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια «κατηγορία» από μόνη της. Την ανακαλύψαμε το 2013 ως βραβευμένη συνθέτρια για το soundtrack της ταινίας «Μικρά Αγγλία» αλλά την αγαπήσαμε για τις καθηλωτικές, ειλικρινείς, τρυφερές και συνάμα δυνατές ερμηνείες της. Η Κατερίνα είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνις που μας έχει χαρίσει κινηματογραφικά soundtrack, θεατρική μουσική και δικά της τραγούδια ενώ έχει ξεχωρίσει για την ερμηνεία της σε τραγούδια άλλων. Χαρακτηριστική είναι η live εκτέλεση τραγουδιών όπως το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη» που ερμήνευσε στην παράσταση «Το Φορτηγό» του Δ. Σαββόπουλου με τον οποίο έκανε πολλές εμφανίσεις και συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί του.

Στην διάρκεια του συναρπαστικού μουσικού της ταξιδιού η Κατερίνα πραγματοποιεί παραστάσεις και πειραματισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά είδη και γλώσσες τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία, κάτι το οποίο την καθιστά μια ιδιότυπη μουσικό. Η μουσική της και οι στίχοι της, ξεπηδούν από την σύγχρονη κουλτούρα των νέων ανθρώπων που κινούνται σε όλο τον κόσμο είτε φυσικά, είτε διαδικτυακά. Γράφει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά εκφράζοντας ένα νέο πολυπολιτισμό και αποδίδοντας τον με τρυφερότητα, δύναμη, πάθος και αγάπη.

Σε αυτή την μοναδική συναυλία θα την συνοδεύσουν μουσικά ο διακεκριμένος πιανίστας Νίκος Αναδολής, ο βραβευμένος μουσικός συνθέτης, ενορχηστρωτής με την μοναδική σκηνική παρουσία Βαγγέλης Τούντας στο βιολί και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο.

Συντελεστές

Επιμέλεια σκηνής / φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης / Φίλιππος Τρέπας
Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Artwork: Αντώνης Γλυκός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 17 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.