Δεύτερη παράταση παραστάσεων για τη «Μήδεια» του Δημήτρη Καραντζά

Μήδεια

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, προγραμματίστηκαν 9 ακόμη παραστάσεις έως 31 Οκτωβρίου

«Θέλω τον κόσμο να κόψω στα δύο
Να κατοικήσω στο κενό ανάμεσα Εγώ
Ούτε γυναίκα ούτε άντρας»

Η Μήδεια, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, λόγω της μεγάλης ζήτησης προγραμμάτισε 2 ακόμα παραστάσεις, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 21:00, ώστε να εξασφαλίσουν εισιτήριο όσοι δεν μπόρεσαν.

Η παράσταση “Μήδεια” είναι μια απόπειρα ψηλάφησης του “συμπτώματος” του εμβληματικού προσώπου του Ευριπίδη σε ένα παράλληλο διάλογο με το σενάριο του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι για το ομώνυμο έργο του , το έργο του Heiner Muller ” Μήδειας Υλικό” και τη ” Μήδεια” του Ανούιγ.

Τρεις άνδρες ηθοποιοί κατοικούν ένα νεκρό χώρο, ένα τοπίο γυναικών που πέρασαν, και επιχειρούν να ανασύρουν και να ανασυνθέσουν τα κομμάτια μιας εμβληματικής μορφής- να εισδύσουν στα επιχειρήματά της και εντέλει να βιώσουν και να αναπαραστήσουν τη διαδρομή της.

Μήδεια

Μια διαδρομή ανάκτησης της ιερής ταυτότητας της ηρωίδας, της πνευματικότητάς της και της επιστροφής στις ρίζες της, μετά από την σύγκρουσή της με μια πεπερασμένη , στερεοτυπική κοινωνία ανθρώπων. Η Μήδεια περισσότερο ως φυσικό φαινόμενο με ανθρώπινη ενσάρκωση , την οποία αρνείται και παλεύει να αποτινάξει για να επιστρέψει στο φως, στον Ήλιο, “τον πατέρα του πατέρα της”.

Οι τρεις ερμηνευτές θέτουν τη Μήδεια ενώπιον τους και ενώπιον μας και παλεύουν να συνθέσουν τα κομμάτια του μύθου της , σε μια ψιθυριστή παράσταση που εστιάζει στη μοιραία σύγκρουση του ιερού/θεϊκού και του ανθρώπινου .

Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς, Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Επιμέλεια σκηνικού: Νίκος Καρράς
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Αριανούτσου , Αλέξανδρος Γαρνάβoς
Φωτογραφίες – trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου

ΠαίζουνΓιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος,Τροφός)

Ευχαριστίες: Νίκος Καρράς για την βοήθεια στη σκηνογραφία της παράστασης

Το κείμενο της παράστασης –εκτός από τη Μήδεια του Ευριπίδη σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη– περιέχει και χωρία από το έργο Μήδειας υλικό του Χάινερ Μύλλερ (Verkommenes Ufer MedeaMaterial Landschaft mit Argonauten by Heiner Müller, 1982, © henschel  SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH via Thanassis Sarantos), σε μτφ. Νίκου Φλέσσα, το σενάριο της ομώνυμης ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι σε μτφ. Δημήτρη Αρβανιτάκη (Εκδόσεις Καστανιώτη) και το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ, σε μτφ.  Φώντα Κονδύλη (Εκδόσεις Δωδώνη). Θερμές ευχαριστίες στον Νίκο Φλέσσα για την ευγενική παραχώρηση της μετάφρασης του.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

14 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.