Η νέα Μπελ Επόκ με τη Μαρίζα Ρίζου

Ποδαρικό στο νέο PassPort Κεραμεικό με διαφορετικό ήχο σε παλιά τραγούδια

Μπελ Επόκ (γαλλικά: Belle Époque, «Όμορφη Εποχή») ονομάστηκε η περίοδος της ευρωπαϊκής ιστορίας που διήρκησε από το 1871 έως την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1914 και χαρακτηρίστηκε για το αισιόδοξο πνεύμα που κυριάρχησε.

Η Μαρίζα Ρίζου, λίγο πριν την κυκλοφορία της δεύτερης δισκογραφικής της δουλειάς, ξεκινάει τις εμφανίσεις της για τον καινούριο χειμώνα κάνοντας ποδαρικό στο νέο PassPort. Η μουσική σκηνή του Πειραιά μετακομίζει φέτος στην Αθήνα, στο πρώην Σινέ Κεραμεικός, και μετονομάζεται σε PassPort Κεραμεικός.

Από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και για 3 μόνο παραστάσεις, το κορίτσι που γνωρίζει πως να φτιάχνει στα live της το «μαζί», αλλάζει ήχο, φανερώνοντας καινούργιες πτυχές των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και παρέα με μία μπάντα μουσικών, η Μαρίζα Ρίζου και οι συνεργάτες της χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα αλλά και όλα εκείνα τα όμορφα που συνοδεύουν την εποχή της Μπελ Επόκ, φτιάχνοντας τα παλιά τραγούδια όπως θα ήταν αν δημιουργούνταν σήμερα, και γνωρίζοντάς μας με τα νέα.

Το «Ζητάτε να σας πω», ο «Πασατέμπος» & η «Ταμπακιέρα» συναντούν το «Μια Άλλη Ευτυχία», το «Πετάω» και το promo single του επερχόμενου 2ου δίσκου «Είναι Μικρή η Ζωή». Καμία ρετρό διάθεση και καμία νοσταλγία για το παρελθόν. Μόνο σχέδια και  δρόμοι για μια νέα Μπελ Επόκ, αυτήν του 2015.

Συντελεστές

Πιάνο: Μάρκος Χαϊδεμένος
Τύμπανα: Γιώργος Κωστελέτος
Ακορντεόν & φωνητικά: Νίκος Σταδιάτης
Κοντραμπάσο: Γιώργος Μουχτάρης
Σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλογέρες: Αδάμ Δόγκας
Επιμέλεια Ενορχηστρώσεων: Δημήτρης Σιάμπος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Τάκης Λυκοτραφίτης
Υπεύθυνος Ήχου: Γιάννης Παξεβάνης
Φωτογραφίες: Τάκης Λυκοτραφίτης
Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.