Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τη διαδρομή της διατηρώντας την προσήλωση στα κλασσικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.

Φέτος στη συναυλία στο θέατρο Βράχων, τη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η Φωτεινή Βελεσιώτου προτείνει μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν τα πιο ωραία λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια: Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ και άλλες που δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου κ.α  στα πάλκα μιας άλλης εποχής και μιας άλλης Ελλάδας άφηναν τα ίχνη τους που ακόμα και σήμερα μένουν ανεξίτηλα.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

 «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» / «Σαν απόκληρος γυρίζω» / «Απ’ της Ζέας το λιμάνι»  / «Απόψε στις ακρογιαλιές»  / «Μη μου ξαναφύγεις πια» / «Ξημερώνει και βραδιάζει» / «Συννεφιασμένη Κυριακή» και άλλα πολλά τραγούδια θα ακούσει το κοινό σε αυτό το αφιέρωμα τιμής και μνήμης στις ερμηνεύτριες του Ρεμπέτικου και στους δημιουργούς του.

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου η νέα τραγουδίστρια Ανατολή Μαργιόλα που το κοινό γνώρισε μέσα από τις  συνεργασίες της αλλά και μέσα από δύο κινηματογραφικές παραγωγές το Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και τον ΝΟΤΙΑ του Τάσου Μπουλμέτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, αλλά και οι μουσικοί: Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Βασίλης Κετεντζόγλου(κιθάρα) και Διονύσης Μακρής (Κοντραμπάσο).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.