Η Ωραία του Πέραν στη Θεσσαλονίκη

Η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δημητρίου Παπαδόπουλου από τους Θεοδώρα Καπράλου & Γιώργο Παπαγεωργίου

Η «Ωραία του Πέραν», η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δημητρίου Παπαδόπουλου από τους Θεοδώρα Καπράλου και Γιώργο Παπαγεωργίου, που έγινε γρήγορα από τα sold out της περσινής σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, έρχεται τον Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη, για 12 παραστάσεις στο Θέατρο Τ, με προγραμματισμένη πρεμιέρα την Παρασκευή 7 Οκτώβρη.

Το ερωτικό ρομάντζο του Δ. Παπαδοπούλου (Τυμφρηστός) γράφτηκε το 1920 και έγινε το μπεστ σέλλερ της εποχής, ενώ αποτέλεσε κι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Το έργο αναφέρεται στον μοιραίο και ανεκπλήρωτο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου, που μας φέρνει αντιμέτωπους με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, μ’ άλλα λόγια με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της.

Από τα στενά του Βοσπόρου και τα προάστια της Κωνσταντινούπολης η ιστορία των δύο ερωτευμένων νέων έρχεται να μας ξανασυναντήσει μέσα από μια τρυφερή παράσταση που υπερασπίζεται με πάθος τo «μαύρο» ρομαντισμό της εποχής της. Οι δυο ερμηνευτές της, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων (παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ) παρασύρουν το κοινό και «βυθίζονται» και οι ίδιοι στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει.

Συντελεστές

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

17 Απαντήσεις

  1. Ωραία παράσταση με τους 2 ηθοποιούς και το μουσικό πολύ καλούς. Μια ερωτική ιστορία τύπου Ρωμαίου-Ιουλιέτας που μας μεταφέρει στην Πόλη των αρχών του 1900

  2. Πολύ ωραία παράσταση… οι 2 ηθοποιοί κι ο μουσικός κατορθωσαν να μας μεταφέρουν στην Πόλη των αρχών του 1900… και να μας συγκινησουν με τη ρομαντική- τραγική ιστορία τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.