Η Compañía Sharon Fridman στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η Compañia Sharon Fridman με τη χορογραφία Free Fall ανοίγει θεαματικά τη φετινή διοργάνωση στην Καλαμάτα

Η Compañia Sharon Fridman με τη χορογραφία Free Fall ανοίγει θεαματικά το φετινό, 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το Free Fall θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 13 και 14 Ιουλίου, στις 22.00.

Ο Sharon Fridman [Σάρον Φρίντμαν] δημιουργεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χορογραφία για έξι επαγγελματίες χορευτές και είκοσι ντόπιους ερασιτέχνες. Η πτώση, η καθετότητα, η επαφή, η αναγκαιότητα και η ώθηση είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το Free Fall, μια γεμάτη τόλμη χορογραφία που δοκιμάζει τα όρια της σταθερότητας. Η πτώση γίνεται μια συνεχής αφετηρία από την οποία γεννιέται μια απέραντη ποικιλία κινήσεων, καθώς το σώμα αντιστέκεται στην απώλεια της όρθιας θέσης.

Δυνατές εικόνες, σύνθετες και ευαίσθητες δυναμικές δημιουργούνται από τον επαναλαμβανόμενο χωρισμό και την επανένωση των σωμάτων. Η φυσική κίνηση είναι η πρώτη ύλη που μεταπλάθεται στη σύνθεση της κίνησης, από την οποία αναδύεται ένας ουσιαστικός χορός, απογυμνωμένος από τεχνάσματα και πόζες. Στην αναζήτηση της αληθινής δεξιοτεχνίας, η ειλικρίνεια πηγάζει από τον βαθύ σύνδεσμο του καλλιτέχνη με το υλικό που εκφράζει. Παγιδευμένο σε έναν φαύλο κύκλο πτώσης και επανόρθωσης, το Free Fall είναι μια εκπληκτική παράσταση που μας καλεί να ανακαλύψουμε εμείς οι ίδιοι αν είναι πράγματι δυνατή μια ελεύθερη πτώση.

Compañía Sharon Fridman 

Η ομάδα σύγχρονου χορού Compañía Sharon Fridman ιδρύθηκε το 2006 στη Μαδρίτη. Καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι ο Sharon Fridman [Σάρον Φρίντμαν], του οποίου έργα έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και αίθουσες παραστάσεων σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Κολομβία, Ν. Κορέα και Σιγκαπούρη. Η ομάδα έχει παρουσιάσει τα έργα: Carlos & Me (2006), ντουέτο σε χορογραφία Fridman, που απέσπασε πέντε διακρίσεις στο Διαγωνισμό Χορογραφίας της Μαδρίτης την ίδια χρονιά· Q Project (2008), πρώτη δουλειά μεγάλου μήκους, που ανέβηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Μαδρίτης· Shakoff  (2010), Al Menos dos Caras(2011)· Hasta Donde: ένα εικοσάλεπτο απόσπασμα από το Al Menos dos Caras, που διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας Μπούργος – Νέας Υόρκης, καθώς και στον 8ο Ιβηρο-αμερικανικό Διαγωνισμό Χορογραφίας «Αλίθια Αλόνσο», 2012· Rizoma (2012), μια μεγάλης κλίμακας παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για συγκεκριμένο εξωτερικό χώρο που παρουσιάστηκε το ξημέρωμα, με 70 εθελοντές ερμηνευτές και 10 τσελίστες· Inner (2012), σε συνεργασία με την ιταλίδα χορογράφο και ερμηνεύτρια Silvia Gribaudi, και Free Fall / Caida Libre, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014.

Συντελεστές

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Sharon Fridman
Χορογραφία: Sharon Fridman σε συνεργασία με τους χορευτές
Βοηθοί χορογράφου: Arthur Bernard-Bazin, Carlos Fernández
Χορευτές: Pau Cólera, Juan Carlos Toledo, Maite Larrañeta, Richard Mascherin, Melania Olcina, Léonore Zurflüh
Δραματουργία: Antonio Ramírez-Stabivo
Πρωτότυπη μουσική: Luis Miguel Cobo
Σχεδιασμός σκηνικού και γραφικών: oficina 4play
Φωτισμός: Sergio García Domínguez
Βίντεο: Damián Varela, Eva Viera
Διεύθυνση περιοδείας: Nacho Azagra
Επικοινωνία: Laura Gil Diez
Φωτογραφίες-Press kit: Ignacio Urrutia

Με την υποστήριξη των: INAEM – Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música, Centro Comarcal de Humanidades Cardenal Gonzaga Sierra Norte, Centro Danza Canal

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.