Η Joyce DiDonato εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα

Η διάσημη μεσόφωνος παρουσιάζει τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά "In War & Peace" συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro

Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μια από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά In War & Peace συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro.

Με αξιοθαύμαστες ερμηνείες σε όπερες του Handel, του Mozart και του Rossini, η DiDonato έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα κορυφαία λυρικά θέατρα και ορχήστρες , ενώ το 2012 και το 2016 κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Κλασικό Φωνητικό Ατομικό Άλμπουμ, με το Diva Divo και το Joyce & Tony – Live from Wigmore Hall, αντίστοιχα.

Έχει αποθεωθεί ως «ίσως η πιο ικανή τραγουδίστρια της γενιάς της» από το περιοδικό The New Yorker, ενώ η φωνή της είναι «τίποτα λιγότερο από χρυσός 24 καρατίων», σύμφωνα με τους The Times. Επίσης, οι The Financial Times χαρακτήρισαν την εμφάνισή της, ως Έλενα στην Κυρά της Λίμνης του Rossini, ως «απλά η καλύτερη ερμηνεία, εδώ και χρόνια».

Η πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία της, το In War & Peace: Harmony through Music, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ρεσιτάλ Gramophone 2017. Πέρα από αυτό το βραβείο, καθώς και τα δύο Grammy, η Joyce DiDonato έχει επίσης στη συλλογή της ένα ακόμη βραβείο Gramophone ( Καλλιτέχνης της Χρονιάς), μια θέση στοGramophone Hall of Fame και ένα γερμανικό βραβείο ECHO Klassik (Τραγουδίστρια της Χρονιάς).

Η DiDonato, αυτήν τη σεζόν, εκτός από την περιοδεία της, εμφανίζεται σταθερά στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη και στο Barbican Centre στο Λονδίνο.

Συντελεστές

Joyce DiDonato: Μέτζο σοπράνο
Il Pomo d’Oro
Maxim Emelyanychev: Μουσική Διεύθυνση & τσέμπαλο
Manuel Palazzo: Χορογράφος & Χορευτής
Ralf Pleger: Σκηνογραφία
Henning Blum: Φωτισμοί
Yousef Iskandar: Βίντεο
Παραγωγή: Joyce DiDonato

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.