Θεατρικοί Βηματισμοί στη Λέσβο

Ένα φεστιβάλ με κύριο γνώρισμα τον πολιτισμό

Μια ακόμη πινελιά πολιτισμού σ’ ένα έτσι κι αλλιώς γόνιμο έδαφος, στο έδαφος της Λέσβου,  που καρπίζει πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα. Έναν πολιτισμό με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στις ποικίλες μορφές του. Σε αυτό το «χάραγμα» της καινούργιας χρονιάς, συγκεκριμένα από 7 Φεβρουαρίου έως και τον Απρίλη 2016, υλοποιείται στη Μυτιλήνη ένα πρωτοποριακό, εκτιμούμε, θεατρικό φεστιβάλ.

Ένα αποκεντρωμένο, στοχευμένο φεστιβάλ που μεταφέρει μια σειρά αξιολογημένες παραστάσεις με αναμφισβήτητο καλλιτεχνικό διαμέτρημα και μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις( σεμινάρια-διαλέξεις-εκθέσεις θεατρικών κουστουμιών& θεατρικών προγραμμάτων) σ’ ένα νησί που έχει αποδείξει ότι αγαπάει το ποιοτικό θέατρο, εκτιμάει τις τέχνες και τις τεχνικές.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, παραγόντων, ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού, στο γεγονός ότι η περιφέρεια και ιδιαίτερα τα νησιά μας τον «άνυδρο» χειμώνα διψούν στην κυριολεξία για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες μπορούν να υποστηρίξουν. Η επιλογή της Λέσβου, ενός νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου με την σημειολογική σημασία που έχει αποκτήσει τούτη την εποχή το συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα, δεν είναι τυχαία.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Κυριακή 7/2 , στις 20.00
«Το Αμάρτημα της μητρός μου»  Το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού σε θεατρική προσαρμογή  σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά

Δευτέρα 8 – Τρίτη 9/2, στις 21.00
«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου

Τετάρτη 10/2, στις 21.00
«Marvin’s Room» του  Scott McPherson σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Καρατζιά
Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας.

Τρίτη 16 – Τετάρτη 17/2, στις 21.00
«Που’ ναι η μάνα σου μωρή » από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με πρωταγωνιστές την Βέρα Κρούσκα, την Αγάπη Παπαθανασίου και την Ορνέλλα Λούτη.

Πέμπτη 18/2, στις 21.00
«Η Απολυμένη»  του Αντώνη Τσιαπανίτη σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου

Τρίτη 12 -Τετάρτη 13/4, στις 21.00
«Ιώβ» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Κυριακή 7/2, στις 11.00
Εγκαίνια έκθεσης θεατρικών κουστουμιών του Κ.Θ.Β.Ε

Κυριακή 7/2, στις 12.00
Θεατρικό σεμινάριο από τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη

Δευτέρα 15/2, στις 18.00
Θεατρικό σεμινάριο – Διάλεξη του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη ( με μαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης «Μενγκελέ»  που έχει γράψει ο Θανάσης Τριαρίδης και πρωταγωνιστούν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.