Καθώς Ψυχορραγώ

Το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Φώκνερ σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου παρατείνεται για 6 ακόμα παραστάσεις μέχρι τις 23 Μαΐου

Η παράσταση «Καθώς ψυχορραγώ» που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου παρατείνεται για 6 ακόμα παραστάσεις με οριστική ημερομηνία λήξης την Τρίτη 23 Μαΐου.

Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Μπάντρεν, ο μαραγκός,  μαστορεύει το κιβούρι της, ετοιμοθάνατης ακόμα, μητέρας του Αντυ Μπάντρεν και η οικογένεια – πατέρας, τέσσερα αγόρια και μια κόρη ετοιμάζονται να το μεταφέρουν με την άμαξα και τα μουλάρια τους, από το βαμβακόσπιτο στην άλλη άκρη της φανταστικής επαρχίας Γιοκναπατάουφα του Αμερικανικού νότου μέσα στο κατακαλόκαιρο…

Διαβάστε τη συνέντευξη της Σοφίας Φιλιππίδου στην Αργυρώ Μποζώνη

Μια άγρια καταιγίδα θα ανατρέψει τα σχέδια τους αφού πλημμυρίζει το ποτάμι, καταρρέει η γέφυρα και τα κοράκια  φέρνουν γυροβολιές πάνω από τα κεφάλια τους.
Μέσα από περιπέτειες και κινδύνους, κωμικοτραγικά περιστατικά και συγκρούσεις – που αναδεικνύουν την απανθρωπιά και την βρωμιά που συγκλόνιζαν τον Νότο στις αρχές του εικοστού αιώνα– οι ήρωες φτάνουν τελικά ρημαγμένοι, στον προορισμό τους και  εκπληρώνουν την υπόσχεση που έδωσε ο πατέρας στην μάνα: να την θάψει στον τόπο και στα χώματα που εκείνη γεννήθηκε.

Ο Φώκνερ έγραψε το «Καθώς ψυχορραγώ» νέος, το 1929 δουλεύοντας νυχτοφύλακας ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις τέσσερις το πρωί μέσα σε έξι βδομάδες.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Λευτέρη Βογιατζή και στον Μένη Κουμανταρέα, εσαεί πρόεδρο του θεάτρου της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μένης Κουμανταρέας
Ελεύθερη απόδοση- διασκευή: Χλόη Κολύρη
Σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Κυριακή Μαυρογεώργη
Επιμέλεια κοστουμιών- τραγουδιών -κίνησης: Σοφία Φιλιππίδου
Βοηθός ενδυματολογικού: Μάγδα Καλορίτη
Ηχητικά και μουσικά τοπία: Γεωργία Σπυροπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Γκουτκίδου, Μαρία Πολυχρόνη, Μιχαήλ Ταμπακάκης
Βοηθός παραγωγής – βίντεο: Μορφέας Παπουτσάκης
Φωτογράφιση: Narkiss Holingberry

Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Κώστας Βασαρδάνης, Μιχάλης Καλιότσος, Έλενα Μεγγρέλη, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης και Μορφέας Παπουτσάκης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

36 Απαντήσεις

  1. Εκπληκτικός συνδιασμος,Κουμανταρέας ,φωκνερ,Φιλιππίδου θεατρο βογιατζη ,μνήμες και όλοι οι άλλοι συντελεστές! ,Θελω να το δω πολυ!!

  2. Η Κυρία Φιλιππίδου είναι καταξιωμένη ηθοποιός ,πολύ θα θελα να δω και τη σκηνοθετική της δουλειά

  3. Ένα αριστούργημα της αμερικανικής λογοτεχνίας με την υποκριτική ικανότητα της Σοφίας Φιλιππίδου!

  4. ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗς ΣΟΦΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ!!!

  5. Πολύ καλή παράσταση. Ωραίοι ηθοποιοί από τον ποιο μεγάλο μέχρι τον ποιο μικρό. Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις. Περάσαμε ένα όμορφο βράδυ.

  6. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.ΦΙΛΛΙΠΙΔΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.