Η ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη: ‘Εργα για βιόλα και πιάνο

Στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία»

Τρεις από τους σημαντικότερους συνθέτες του γερμανικού Ρομαντισμού, οι Σούμαν, Σούμπερτ και Μπραμς, αναδεικνύουν τη βιόλα ως ισότιμο συνοδοιπόρο του πιάνου με έργα που διεθνώς αναγνωρίζονται ως σταθμοί στο ρεπερτόριο και των δύο οργάνων. Ο Μάνος Γουβέλης (βιόλα) και ο Βασίλης Ρακιτζής (πιάνο) αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό περιβάλλον στο μουσειακό χώρο της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα.

Το πρόγραμμα της βραδιάς
– 19:30, Ξενάγηση στην οικία και το εργαστήρι του ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα από επιμελητή της Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα

– 20:30, Συναυλία
Φραντς Σούμπερτ (1797-1828) Σονάτα σε Λα ελάσσονα, per Arpeggione, D. 821
Ρόμπερτ Σούμαν (1810–1856) Marchenbilder (Παραμυθένιες Εικόνες) για βιόλα και πιάνο, έργο 113
Γιοχάνες Μπραμπς (1833–1897) Σονάτα αρ.1 για βιόλα και πιάνο, έργο 120 αρ.1

Λίγα λόγια για τους μουσικούς :
Ο Μάνος Γουβέλης (μόνιμος μουσικός στις Βιόλες της Κ.Ο.Α.) γεννήθηκε στην Αθήνα. Δάσκαλοί του στο βιολί ήταν η Μαρία Καλλιοντζή και ο Ιωάννης Τζουμάνης ενώ στην βιόλα ο Ηλίας Σδούκος, ο Sven Arne Tepl και η Nobuko Imai. Σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Είναι σε όλους ευγνώμων.

Ο Βασίλης Ρακιτζής είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, και απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και των Ωδείων Αθηνών και Άμστερνταμ. Υπήρξε μαθητής της Πόπης και της Μαρίας Ευστρατιάδη, του Martin Roscoe, του Naum Grubert, και της Caroline Palmer, και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια των Paul Badura-Skoda, Boris Berman, Martino Tirimo και Λεωνίδα Καβάκου. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Εμφανίζεται τακτικά σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στην Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Έχει αποσπάσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο “Ελένη Τιμ. Μυκονίου”. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, και είναι καθηγητής πιάνου στο Royal School και στο Hindhead Music Centre (Surrey, UK).

Συντελεστές

Μάνος Γουβέλης, βιόλα
Βασίλης Ρακιτζής, πιάνο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.