Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Μάρτα Άργκεριχ – Θεοδοσία Ντόκου

Δασκάλα και μαθήτρια σε έργα των Πουλένκ, Σαιν-Σανς, Μιγιώ, Ραβέλ και Χατζιδάκι

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττκού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μια μουσική βραδιά με τη Μάρτα Άργκεριχ, κορυφαία πιανίστρια και ηγετική προσωπικότητα των τεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα.

Η Άργκεριχ συμπράττει με την μαθήτριά της και ανερχόμενη Ελληνίδα πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Φρανσίς Πουλένκ. Δασκάλα και μαθήτρια θα βρεθούν επίσης μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το δημοφιλέστατο έργο του Καμίγ ΣαινΣανς Το καρναβάλι των ζώων, με τη Γαλλίδα ηθοποιό και κόρη της Άργκεριχ, Ανν Ντυτουά, να αναλαμβάνει το εμβόλιμο αφηγηματικό μέρος (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει και τα εξίσου δημοφιλή έργα Το βόδι στη στέγη του Νταριούς Μιγιώ και Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ, καθώς και αποσπάσματα από το Καταραμένο φίδι του Μάνου Χατζιδάκι, που θα ερμηνεύσει η Άργκεριχ με την τιμητική προσκεκλημένη της Ντόρα Μπακοπούλου.

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Στέφανος Τσιαλής
Σολίστ: Μάρτα Άργκεριχ, Θεοδοσία Ντόκου
Αφήγηση: Ανν Ντυτουά
Τιμητική συμμετοχή: Ντόρα Μπακοπούλου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 80 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.