«Κρυμμένες ιστορίες» στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου, στο Μοναστηράκι

Ένα παιχνίδι θησαυρού για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ»

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φ. Ανωγειανάκη, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για φέτος φέρει τον τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ».

Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι οι πόλεις, παλιές και νέες, με έμφαση στη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο αλλά και τον μελλοντικό. Στόχος του εορτασμού είναι η προβολή της κάθε πόλης ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις και τη δυναμική του.

Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο διοργανώνει την εκδήλωση: Κρυμμένες ιστορίες στην «Αυλή των θαυμάτων». Πρόκειται για ένα παιχνίδι θησαυρού στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου, στο Μοναστηράκι, στους χώρους δηλαδή όπου πρόκειται να στεγαστεί στο άμεσο μέλλον το νέο Μουσείο. Το οικιστικό σύνολο που περικλείεται στην ιδιαίτερη αυτή γειτονιά αποτελεί μια από τις πιο παλιές περιοχές κατοίκησης της πόλης των Αθηνών, με συνεχείς μετασχηματισμούς που φέρουν τα ίχνη της ζωής της πόλης στη διάρκεια των αιώνων και των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν ιστορικά αποτυπώματα της πόλης και κρυμμένες ιστορίες ανθρώπων μιας πανέμορφης γειτονιάς, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμά της στο κοινό μέσα από τη νέα της λειτουργία ως Μουσείο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.