To Λύκειο Επιδαύρου στο Φεστιβάλ Αθηνών

Στο πλαίσιο του Λυκείου Επιδαύρου παρουσιάζονται δύο παραστάσεις, ανοιχτές σε κοινό και συμμετέχοντες

Το Λύκειο Επιδαύρου, ο νέος θεσμός του Φεστιβάλ που εγκαινιάστηκε φέτος, ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι τις 19 του μηνός. Εκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις για το κοινό, διαλέξεις, masterclasses, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του Λυκείου, το οποίο παρακολουθούν σπουδαστές από όλο τον κόσμο και διδάσκουν καταξιωμένοι διεθνείς καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο του Λυκείου Επιδαύρου θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις, ανοιχτές σε κοινό και συμμετέχοντες:

Τα Μυστικά του Αρλεκίνου
Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Enrico Bonavera

Τετάρτη 12 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Προαύλιο Γυμνασίου Λυγουριού

Ο Ενρίκο Μποναβέρα, ηθοποιός με θητεία πλέον των τριάντα ετών στην Κομέντια ντελ’ Άρτε ταξιδεύει το κοινό πίσω στην εποχή του Μπαρόκ και ειδικότερα στην τέχνη της υποκριτικής με τη χρήση μάσκας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο Μποναβέρα θα απαγγείλει μονολόγους των πιο διάσημων χαρακτήρων του: Τζάννι, Πανταλόνε, Μπριγκέλα, Ντοτόρε, Καπιτάνο και, φυσικά, Αρλεκίνο, τον χαρακτήρα που παίζει στο Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου τα τελευταία 15 χρόνια μαζί με τον σπουδαίο Φερούτσιο Σολέρι (Ferrucio Soleri).

Η παράστασή του είναι μια επίδειξη τεχνικών μεταμόρφωσης: με τη χρήση της γλώσσας του σώματος και των διαφορετικών φωνών για την αναπαράσταση διαφόρων κινησιολογικών μοτίβων. «Τα μυστικά του Αρλεκίνου» είναι μια παράσταση-μάθημα θεάτρου σε άμεσο διάλογο με το κοινό και ζωντανεύει την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ερμηνευτή και ακροατηρίου για την οποία φημίζεται διεθνώς η Κομέντια ντελ’ Άρτε.

Ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά: Χριστίνα Ζώνιου
Είσοδος ελεύθερη

Βάκχες: Μια Λειτουργία
Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Τρίτη 18 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ

Με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου Επιδαύρου

Με πυρήνα τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Διονύσου ως ξένου και με κεντρικό άξονα τη μουσική και την εξουσία της πάνω στους ανθρώπους, η παράσταση των Βακχών παρουσιάζεται ως μουσικό θεραπευτικό δρώμενο που ενώνει την «οργιαστική» ροκ με τους αφρικανικούς ρυθμούς και τους αραβικούς μουσικούς δρόμους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου.

©Ορφέας Εμιρζάς
©Ορφέας Εμιρζάς

Κεντρική φωτογραφία: ©Ορφέας Εμιρζάς

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.